Navijači Rumunjske izazvali incident

Napadnuti i izbačeni sa stadiona u Prištini, pa svratili do Beograda

Manja grupa gostujućih navijača je u jednom trenutku na stadionu počela uzvikivati "Kosovo je Srbija" nakon čega je odlučeno da budu izbačeni sa stadiona.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2023. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina I je i prije početka kvalifikacija proglašena vrlo zanimljivom s obzirom na to da je ždrijeb spojio selekcije Švicarske, Bjelorusije, Kosova i Rumunjske. Tako su Bjelorusi dočekali Švicarsku u Novom Sadu, ali je duel prošao bez incidenata, za razliku od onog koji je igran u Prištini između Kosova i Rumunjske.

Rumunjska ne priznaje Kosovo, dok su ranije navijači ove reprezentacije pravili probleme na stadionima podržavajući Srbiju. Naravno u takvoj situaciji, incidente u Prištini je čini se bilo teško spriječiti. Manja grupa gostujućih navijača je u jednom trenutku na stadionu počela uzvikivati "Kosovo je Srbija" nakon čega je odlučeno da budu izbačeni sa stadiona.

U trenutku dok su izlazili pojedini zaštitari na stadionu su ušli u fizički sukob koji je potrajao par minuta. Utakmica je na kraju završena bez pobjednika 0:0.

Nakon gostovanja na Kosovu, navijači Rumunjske su se našli u Beogradu gdje su se ispred Hrama Sv. Save u Beogradu slikali s transparentom na kojem je pisalo: 

"Izmišljene zemlje, lažni nogomet, za nas ništa ne znače".

Kopirati
Drag cursor here to close