Antoine Griezmann

Nakon što je izvjesno da Messi ostaje, mora li Barca prodati jednog kapitalca?

Pošto svi vodeći europski klubovi ovih tjedana neumorno slažu svoje puzzle, situaciju u vezi s Griezmannom s velikom pažnjom prate Manchester United, FC Liverpool i FC Arsenal.
Sport / Nogomet | 07. 09. 2020. u 06:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Antoine Griezmann (FC Barcelona)

Antoine Griezmann ima s Barcelonom ugovor do 2024. godine. Prilikom njegova dovođenja iz Atletico Madrida očito se dugoročno računalo na njegove usluge.

Novi trener Ronald Koeman i njemu je, kao i Philippeu Coutinhu, a moguće i još nekima, obećao veću ulogu u Barci, ako ne i onu vodeću.

Međutim, na kraju velike sage s Messijem, vodstvo Barceleone uspjelo je privoljeti slavnog Argentinca da ostane do kraja ugovora, te se postavlja pitanje kako će u novoj sezoni kotirati Griezmann.

Britanski Daily Mail piše kako bi Francuz mogao završiti na nogometnom tržištu.

Trener Koeman morat će smanjiti svoj igrački kadar, jer u idućih godinu dana Barcelona će imati probleme s plaćama igrača, a posebno će ih opterećivati Messijeva zarada (50 milijuna mjesečno).

Mladi Ansu Fati i Ousmane Dembélé dobit će svoju šansu na krilnim pozicijama, a treba ih i financijski odobrovoljiti.

Philippe Coutinho također ostaje i namjerava se nametnuti, a njegova plaća također spada u one koje se vode kao vrlo atraktivne.

Pošto svi vodeći europski klubovi ovih tjedana neumorno slažu svoje puzzle, situaciju u vezi s Griezmannom s velikom pažnjom prate Manchester United, FC Liverpool i FC Arsenal.

Kad se spomenu ova tri kluba, nitko ne pita imaju li oni novac, nego je jedino pitanje što planiraju Barcelona, na jednoj strani, odnosno Griezmann, na drugoj.

Francuski reprezentativac je na Camp Nou stigao 2019. u transferu teškom 120 milijuna eura.

U svojoj prvoj sezoni u redovima Barçe nije uspio dokazati da je i vrijedan tih novaca. U 48 službenih utakmica postigao je 15 pogodaka, a trener Koeman mu je priopćio da ozbiljno računa na njega.

Vjerojatno će ga koristiti na sličnoj poziciji koju je navikao igrati u Atléticu, odnosno kao vođa napada ili lažna devetka, što Quique Setien nije prakticirao, jer se nije želio 'miješati' u Messijev posao.

Video: The Brilliance of Antoine Griezmann 2020



Kopirati
Drag cursor here to close