Vlasnik Nove TV i SportKluba

Nakon Southamptona, Šolak kupuje i klub iz HNL-a

Šolak je prošle godine kupnjom dionica također preuzeo kontrolu nad engleskim prvoligašem Southamptonom.
Sport / Nogomet | 11. 02. 2022. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni prvoligaš Istra mogao bi uskoro dobiti novog vlasnika. Prema informacijama koje smo dobili iz kluba, taj bi novi vlasnik mogao biti bogati srpski poduzetnik Dragan Šolak. Šolakova imovina mjeri se u stotinama milijuna eura, a najpoznatiji je po tome što je većinski vlasnik United grupe, tvrtke koja je vlasnik televizija SportKlub, N1 i Nova TV.

Šolak je prošle godine kupnjom dionica također preuzeo kontrolu nad engleskim prvoligašem Southamptonom. Pojedine ponude za kupnju Istre stizale su prije otprilike tri mjeseca, no nije poznato radi li se o ponudama United grupe ili je u pitanju bio netko drugi.

Istra je trenutno u vlasništvu grupacije Baskonia-Alaves, koja je klubu u financijskom i logističkom smislu pomagala posljednje tri i pol godine. Financije su sad stabilne, no dojam je da klub u toj eri zapravo stoji na mjestu. Nije se pomaknuo od borbe za ostanak u HNL-u. Ipak, u Istri tvrde da su uvjereni da neće ispasti iz lige.

Prije nego što su se uključili Baski, Istra je bila u vlasništvu Amerikanaca. Odvjetnik Michael Glover bio je istaknuti član skupine koja je uložila dva milijuna dolara u istarskog prvoligaša. No uskoro se njihov projekt raspao i već 2018. godine Istra je bila na rubu gašenja.

Rus Mihail Ščeglov bio je prvi strani vlasnik Istre, a klub je preuzeo 2011. godine. On je također klub uspio stabilizirati financijski, no nije pronašao dovoljno zainteresiranih partnera koji bi mu pomogli pa je odustao od kluba i ostavio ga u lošem financijskom stanju, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close