Ambicije kluba

Novi vlasnici Newcastlea: Možemo biti kao PSG

''Imamo slične ambicije kao i Manchester CIty i PSG u pogledu osvajanja trofeja''
Sport / Nogomet | 08. 10. 2021. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo očekivano preuzimanje Newcatsle Uniteda od saudijskog fonda za 305 milijuna funti napokon je kompletirano, a u razgovoru za Daily Mail suvlasnica Amanda Staveley progovorila je o ambicijama konzorcija koji je preuzeo klub.

''Imamo slične ambicije kao i Manchester CIty i PSG u pogledu osvajanja trofeja, no za to će trebati vremena'', rekla je i nastavila:

''Želimo li osvojiti Premier ligu u sljedećih pet do deset godina? Apsolutno. Ovo preuzimanje donijet će veliku transformaciju. Želimo trofeje. No trofeji traže investiciju, vrijeme, strpljanje i timski rad''.

Menadžer Steve Bruce dobit će uskoro otkaz, novi vlasnici spremni su potrošiti osam milijuna funti potrebnih za njegov odlazak, a jedno od imena koja se spominju kao zamjena je trener Leicestera Brendan Rodgers. Zainteresiran je i Steven Gerrard, kojemu bi ova sezona mogla biti zadnja na čelu škotskog Rangersa.

Posao u novim klupskim strukturama mogao bi biti ponuđen klupskim legendama Alanu Sheareru i Kevinu Keeganu, prenosi HRT.

Saudijski državni fond kojeg vodi prijestonasljednik Mohammed bin Salman će sada držati u rukama 80 posto dionica, a Amanda Staveley i njezina tvrtka PCP Capital, kao i braća Reuben imat će po 10 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close