Organizacijski propusti

Nakon kazne Velež izdao važnu obavijest za svoje navijače

"Ovakvi trenuci predstavljaju jasan poziv na oprez za sve nas", dodaju.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2023. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je FK Velež dobio drakonsku kaznu zbog organizacijskih propusta na gradskom derbiju protiv HŠK Zrinjski, Velež se oglasio priopćenjem za svoje navijače.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je naš Klub danas obaviješten o dopisu po kojem je našem Klubu, po pitanju prekida tijekom derbi utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, izrečena novčana kazna u iznosu od 25.000 KM! Pored navedenog novčanog iznosa, posebno je naglašeno, izrečena je i finalna opomena u kojoj se navodi da ukoliko se ponove slični incidenti stadion Rođeni će biti suspendiran", naveli su.

Veliki udarac za klub

Ističu kako je navedena novčana kazna jedna je od najrigoroznijih koje je Klub zaprimio i predstavlja uistinu veliki udarac za klub pri ostvarenju zajedničkih ciljeva, a što zasigurno jeste, kako tvrde, kontinuiran razvoj i napredak svih segmenata djelovanja Kluba, te svakako borba za mjesta koja bi naredne sezone omogućila sudjelovanje u europskim natjecanjima.

"U trenutku kada naš momci na terenu bilježe odlične rezultate, kada smo započeli sa jednim od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata, kada se sinergija između navijača i Kluba jasno može osjetiti na svakom koraku, ovakvi trenuci predstavljaju jasan poziv na oprez za sve nas", dodaju.

"Kao što smo, u našem nedavnom priopćenju za javnost i napomenuli, Fudbalski klub Velež ponosan je na činjenicu da je stadion Rođeni posljednjih godina postao mjesto kojeg rado posjećuju čitave obitelji koje su upravo u našem domu u mogućnosti uživati u istinskom nogometnom ambijentu. Tome u prilog govori i činjenica da je stadion Rođeni, sa prosjekom od 3671, treći po broju gledatelja u dosadašnjem dijelu prvenstva".

Financijska stabilnost kluba

Fudbalski klub Velež Mostar koristi ovu priliku da, kako su napisali, apelira na sve navijače da u sportskom, navijačkom duhu, atmosferi koja je po mnogočemu jedinstvena u našoj zemlji budemo pozitivan vjetar u leđa Rođenima.

"Da se suzdržimo od korištenja pirotehničkih sredstava, kao i isticanja parola koje mogu dovesti do novih kazni i, ne želimo ni pomisliti, suspenzije našeg stadiona, a što osim u rezultatskom smislu može u značajnoj mjeri utjecati i na financijsku stabilnost našeg kluba".

"Dragi naši Rođeni, mi znamo kakvu armiju navijača iza sebe imamo, vi znate koliko nam značite i samo zajedničkim snagama možemo doći do našeg zajedničkog cilja. Mi to možemo, jer mi smo rođeni", zaključili su u priopćenju.

Podsjetimo, Disciplinsko povjerenstvo NS BiH u petak je izreklo kaznu Veležu od 25 tisuća KM zbog loše organizacije derbija, koji je, podsjetimo, tri puta prekidan zbog bakljada, kraćih nereda i spornog transparenta.

Za istu utakmicu kažnjen je i HŠK Zrinjski sa 7500 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close