Rođeni uzvratili Plemićima

Velež razbio neprepoznatljivi Zrinjski, derbi triput prekidan

Velež je uvjerljivo svladao Zrinjski s 3:0 i tako mu uzvratio istom mjerom za poraz pod Bijelim brijegom prije četiri tjedna.
Sport / Nogomet | 13. 11. 2023. u 20:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež je napokon svladao Zrinjski nakon pet uzastopnih poraza. Rođeni su pred svojim navijačima s 3:0 razbili aktualnog prvaka BiH i tako došli do prve pobjede u mostarskim derbijima još od kolovoza 2020. godine.

Momčad Deana Klafurića tako je uzvratila Zrinjskom za nedavni težak poraz pod Bijelim brijegom, postigavši im tri gola, dva nakon velikih pogrešaka gostiju. Inače, derbi je trajao više od dva sata i 15 minuta, a razlog su bili stalni prekidi zbog bakljada i ispada navijača.

Kada se činilo da će Zrinjski jurnuti na Veležov gol i izjednačiti, domaći su povećali vodstvo. Guliašvili oteo je loptu nakon lošeg dodavanja Čanađije i sjurio se u šesnaesterac Zrinjskog te matirao Marića za veliko slavlje domaćih navijača.
 
Kako je Zrinjski igrao u prvom dijelu govori i porazan podatak da Plemići nisu imali nijedan šut na gol Veleža. Prvi udarac viđen je tek u 56. minuti i to nakon što je Mario Ćuže tukao pored vrata.
Bljesak.info / 46. mostarski gradski derbi
 
Nešto kasnije Kerim Memija dobro je prošao po lijevoj strani i poslao povratnu loptu koju je skrenuo Ante Oreč i umalo prevario svog vratara, No Hadžikić je bio siguran.
 
Ni drugo poluvrijeme nije bilo pošteđeno prekida, ovaj put zbog velikog vatrometa i bakljade s tribine gdje je Red Army. 
 
Bljesak.info / Stalne bakljade na derbiju
 
U 79. minuti sve je bilo gotovo. Ovaj put pogriješio je Matej Senić koji je dao loptu izravno u noge Guliašviliju, a Gruzijac je drugi put svladao Marića.
 
 
Na kraju je Zrinjski ostao s igračem manje jer je Filip Bradarić dobio izravan crveni karton. Bradarić neoprezno startao na Mlinarića i Peljto ga je bez razmišljanja isključio.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close