Klub u zaštiti igrača

Nakon incidenta se oglasili Ziljkić i Sarajevo

"Etiketiranje koje su u posljednja 24 sata doživjeli Almedin Ziljkić i Ibro Hodžić su krajnje nedopustiva i želimo još jednom podvući da nećemo dozvoliti bilo kakav napad, agresiju, niti nepravdu prema igračima našeg kluba", stoji u saopćenju kluba.
Sport / Nogomet | 03. 04. 2023. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivano, nakon svega što se dešavalo na Tušnju, po završetku utakmice, oglasili su se iz FK Sarajevo odnosno jedan od "aktera" gužve Almedin Ziljkić. Igrač Sarajeva se oglasio na Instagramu.

"Prvo da kažem, nisu to Tuzlaci, jer Tuzlaci su ljudine. Krenuo sam do člana rodbine, da mu dres poklonim, gdje su se našla dva čovjeka i počela po imenu da mi vrijeđaju ženu i dvoje djece. Oni su mene gađali flašom, gdje sam je vratio i nisam mogao vjerovati šta se događa. Uz to lik iz osiguranja se zaletio i nisam ni pomislio da će me udariti. U javnosti pokušava da se predstavi iskrivljena slika o svemu. Danas sam dao gol i nisam slavio, jer sam igrao u Slobodi i nikada ne bih slavio. Opet kažem, Tuzlaci su moja braća, ovi pojedinci neka se stide. Evo momak sam kaže, da me napao kolega" napisao je Ziljkić, dodavši:

"Ovo je sport, nogomet, nije mjesto u osiguranju kompleksašima, koji hoće na foru da se čuje za njih" napisao je Ziljkić.

Nakon njega oglasio se i sam klub saopćenjem.

"FK Sarajevo oštro demantuje sve netačne navode koji su se pojavili u određenim medijima nakon utakmice na Tušnju u okviru 24. kola Premijer lige BiH. Almedin Ziljkić, koji je u svojoj karijeri nastupao za oba tuzlanska premijerligaša, po završetku utakmice je krenuo da se pozdravi sa svojim prijateljima. Po dolasku ispred tribine, na kojoj je bilo cca 50-ak ljudi, je doživio da mu neko sa tribina uputi salve uvreda i psovki na račun njegove porodice.

Naš igrač je reagovao instinktivno i ušao u verbalni dijalog sa jednim od navijača, za šta svakako nema opravdanja. Nakon toga je doživio prijetnje sa tribine, ali i od zaštitara, koji je bio tu i posmatrao cijelu situaciju i koji je mogao na vrlo jednostavan način da riješi cjelokupan "problem". Ziljkić se već odmakao od tribine i krenuo prema svlaćionici, pa je bilo sasvim dovoljno da ga se isprati prema svlačionici sa ostalim fudbalerima.

Ipak, zaštitar je izabrao drugi način i prvo zaprijetio da će ga udariti, a potom to i učinio, što je izazvalo dodatne probleme. Sve kasnije izgovoreno bilo je rečeno pod utiskom tog nemilog događaja. Nažalost, vidimo da su prsti upereni prema našem igraču i mi koristimo priliku da kažemo da ćemo stati iza njega u ovom slučaju, jer smatramo da niti je započeo incident, niti je bilo koga ugrozio fizički, za razliku od zaštitara koji je uradio upravo suprotno. U naguravanju je još nekoliko naših fudbalera dobilo udarce, a naš trener golmana Ibro Hodžić, koji je stao kako bi zaštitio igrače i odveo ih prema svlačionici, je doživio da mu jedan od njih zaprijeti te ga pozove na fizički obračun. Etiketiranje koje su u posljednja 24 sata doživjeli Almedin Ziljkić i Ibro Hodžić su krajnje nedopustiva i želimo još jednom podvući da nećemo dozvoliti bilo kakav napad, agresiju, niti nepravdu prema fudbalerima našeg kluba", stoji između ostalog u objavi FK Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close