Arsenal prekinuo seriju od tri poraza

Nketiah sredio Chelsea, City se vratio na vrh

U devedesetoj minuti, Azpilicueta je skrivio jedanesterac koji je u gol pretvorio Saka. Ovom pobjedom se Arsenal ponovo vratio u igru za četvrto mjesto.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2022. u 23:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije Arsenal izgledao dobro u posljednje vrijeme. Crystal Palace, Brighton, Southampton, tri utakmice, tri poraza. I onda derbi na Stamford Bridgeu. I pobjeda u izuzetno važnom trenutku. U poprilično ludoj utakmici.

Tuchel je bio prisiljen mijenjati jer nije mogao računati na Kovačića i Rüdigera, pa je pravio određene promjene. Od prve minute su zaigrali Christensen i Malang Sarr, što se osjetilo na igri Chelseja. Nketiah je kaznio lošu reakciju zadnje linije domaćeg sastava već u 13.minuti. Ipak, gosti nisu dugo vodili, Werner je uzvratio četiri minute poslije, uz malo sreće. Smith Rowe je preciznim udarcem bacio u očaj domaće navijače ponovo u 27.minuti, ali ni ovaj put Topnici nisu dugo ostali u vodstvu.

Minutu duže nego kod prvog gola. Sada je za 2:2 strijelac Azpilicueta, iako su igrači Arsenala tražili prekršaj nad Whiteom. Imao je Arsenal svoje prilike do poluvremena, ali je ostalo 2:2. U 57.minuti uporni i raspoloženi Nketiah je ponovo strijelac za 2:3.

Stvarao je Chelsea pritisak, Arteta je krenuo zatvarati utakmicu, dok je Arsenal šansu tražio iz kontre. U devedesetoj minuti, Azpilicueta je skrivio jedanesterac koji je u gol pretvorio Saka. Ovom pobjedom se Arsenal ponovo vratio u igru za četvrto mjesto.

Manchester City je tek u drugom dijelu utakmice slomio otpor Brightona.Prvo je Mahrez (53) uz dosta sreće uspio zatresti mrežu, zatim je udarac Fodena (65) na putu ka mreži pogodio u blok jednog od gostujućih igrača za 2:0, da bi konačni rezultat postavio Bernardo Silva (82). Vodeći City sada ima 77 bodova, jedan više od drugog Liverpoola.

Everton je u sudačkoj nadoknadi uspio izvući nekako jedan bod protiv Leicestera, pa sada ima četiri više od Burnleya koji tek treba igrati protiv Southamptona. Gosti su rano poveli, več u petoj minuti ubačaj Jamesa Maddisona Harvey Barnes je pretvorio u gol. I kada je izgledalo kako Everton klizi prema novom porazu, Brazilac
Richarlison postiže svoj osmi gol sezone. Tko zna, možda i vrijeda opstanka.

Miguel Almiron je postigao svoj prvi gol nakon veljače 2021. godine, Almiron je završio akciju sjajnim golom na dodavanje Bruna Guimaraesa te je podigao momčad Eddieja Howea na 11. mjesto na tabeli.

Kopirati
Drag cursor here to close