Kako stoje najbogatiji

Najviše se ulagalo u Inter, Milan i Chelsea

Klub u kojeg je ubačeno najviše novca je Inter, u kojeg je kineska Suning Holdings grupa uložila 997 milijuna. Riječ je o korporaciji koja vrijedi oko 100 milijardi dolara.
Sport / Nogomet | 29. 07. 2022. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasništvo nad jednim klubom nosi sa sobom jako puno "benificija". Onim nepoznatim nudi priliku da postanu poznati, kretanje u uskim krugovima menadžera, bogatih igrača, lijepih žena.

Onim "novčano" puno težim da budu dio elite. Njihovo vlasništvo je simbol moći, simbol statusa te mjesta na svjetskom poslovnom nebu. Naravno postoje i oni koji već posjeduju po nekoliko klubova u različitim sportovima, u različitim dijelovima svijeta, pa je za njih sve "igra". Na ovaj ili onaj način.

Upravo zbog toga zanimljivo je pogledati listu vlasnika klubova koji su u posljednjih deset godina u klupske blagajne ubrizgali najviše svog vlastitog novca. I podosta smo se tu iznenadili.

Tako se na desetom mjestu nalazi Atletico Madrid, čiji su vlasnici u blagajnu od 2012. godine ubacili 170 milijuna eura, dok je Arsenal, u kojem je ubačeno 219 milijuna eura obitelji Kroenke, na devetoj poziciji.

Onda slijedi Leicester City s 383 milijuna eura koje su uložili vlasnici, tajlandski King Power, odnosno pokojni Vichai Srivaddhanaprabha i njegov sin Aiyawatt. Nakon toga je tu Juventus sa 417 milijuna eura i Everton, čiji je vlasnik ubacio 506 milijuna eura u klub. Vlasnik Evertona je milijarder Farhad Moshiri.

Top 5 otvara Paris Saint Germain, kojeg su mnogi pretpostavljali vidjeti na prvom mjestu, s 511 milijuna eura, dok je podosta velika razlika do četvrtog Manchester Cityja, čiji su vlasnici uložili 773 milijuna eura vlastitih sredstava.

Top 3 će vas velikim dijelom iznenaditi. Treći je Chelsea, u kojem je uloženo 791 milijun eura, većinom novca bivšeg vlasnika Romana Abramovicha, dok je 915 milijuna eura ubačeno u blagajnu AC Milana, kroz koji je u posljednje vrijeme prošlo nekoliko vlasnika. Klub u kojeg je stavljeno najviše je njihov gradski rival Inter, u kojeg je kineska Suning Holdings grupa uložila 997 milijuna. Riječ je o korporaciji koja vrijedi oko 100 milijardi dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close