Last man standing

Od dolaska 2016. Guardiola potrošio milijardu eura i promijenio kompletan tim

Nakon prodaje Raheema Sterlinga u Chelsea, preostao još samo jedan igrač od stare garde, neuništivi Belgijanac De Bruyne koji je i danas vjerojatno najbolji i najvažniji igrač momčadi Pepa Guardiole.
Sport / Nogomet | 22. 07. 2022. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City završio je sezonu 2015./16. na četvrtom mjestu Premier lige, što je njihovim bogatim vlasnicima bilo dovoljno da se na kraju iste zahvale Manuelu Pellegriniju i potegnu za novim menadžerskim rješenjem.

Zapravo, tu odluku donijeli su još prvog dana veljače iste godine, kad je bilo jasno da Čileanac ne može ispuniti njihove ambicije.

Izbor je pao na Pepa Guardiolu, koji je Bayern odlučio zamijeniti ligom koja mu je bila želja još i prije nego se zaputio u Njemačku. Došao je u plavi dio Manchestera, došao je na klupu Cityja.

U šest godina otkako je preuzeo momčad, Guardiola je napravio puno toga. Uzeo je 11 trofeja. Po četiri puta Premier ligu i Liga Cup (Carabao Cup), jednom je uzeo FA Cup i dva puta Community Shield. U Ligi prvaka najbliže je bio u svibnju prošle godine, kad su Građani zaustavljeni u finalu.

Puno toga je Guardiola i potrošio tijekom raznih transfer prozora. U ovih šest godina uspio je prijeći cifru od jedne milijarde eura isplaćenih odšteta da bi stvorio svoj trenutno itekako dobro podmazani stroj.

Prema podacima s Transfermarkta, uključujući ovoljetne akvizicije, Guardiola je potrošio jednu milijardu i 185 milijuna eura da bi stvorio ono što ima danas.

Nakon prodaje Raheema Sterlinga u Chelsea, preostao još samo jedan igrač, neuništivi Belgijanac De Bruyne koji je i danas vjerojatno najbolji i najvažniji igrač momčadi Pepa Guardiole.

City po mnogima igra najbolji nogomet na svijetu, ali isto tako mnogi ovu momčad ne vole upravo zbog ogromnog novca koji je Guardiola uložio da bi sastavio ono što će najbolje raditi uz njegove zamisli.

Prije Pepove ere, u posljednjem kolu ligaške sezone 2015./16. zaigrala je postava: Hart, Sagna, Clichy, Otamendi, Mangala, Fernandinho, Fernando, De Bruyne, Navas, Iheanacho, Aguero.

Bila je to utakmica protiv Swanseaja, a s klupe su još ušli Yaya Toure i Samir Nasri. Još su kao rezervisti sjedili Willy Caballero, Martin Demichelis, Aleksandar Kolarov, Raheem Sterling i Wilfried Bony, a iste sezone su članovi momčadi sa značajnim brojem nastupa bili Vincent Kompany, Pablo Zabaleta i Fabian Delph.

Dakle, Kevin de Bruyne uspio je preživjeti sve promjene u timu i načinu igre Građana, a Pep Guardiola i on i dalje sanjaju o najvažnijem naslovu koji bi bio kruna jedne nogometne ere u plavom dijelu Manchestera - osvajanju Lige prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close