Hoće li ih izvući iz financijske krize?

Inter uz novog vlasnika postaje najbogatiji klub na svijetu

Poznato je kako Inter ima ogromnih financijskih problema.
Sport / Nogomet | 29. 12. 2021. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Negdje oko ponoći po srednjeeuropskom vremenu stigla je vijest iz SAD-a da Inter mijenja vlasnika te da će sve biti službeno objavljeno u narednim danima.

International Business Times je objavio vijest kako će PIF (Investicijski Fond iz Saudijske Arabije) za milijardu dolara kupiti dionice Intera te postati većinski vlasnik Nerazzurra, piše Sportsport.ba.

PIF je jedan od najvećih fondova koji upravlja investicijama vrijednih 400 milijardi dolara u 13 različitih sektora. Radi se o fondu koji je prije nekoliko mjeseci postao najbogatiji klub na svijetu.

Poznato je kako Inter ima ogromnih financijskih problema, točnije kompanija Suning koja od 2016. godine kontrolira 70 % upravljačkih prava milanskog kluba.

U sezoni 2020/21 kada je osvojen Scudetto je ostvaren gubitak od čak 320 milijuna, a trenutno se svakog mjeseca bilježi gubitak od 15 milijuna dolara.

Tako su prodati Romelu Lukaku i Achraf Hakimi koji su u kasu donijeli nešto više od 150 milijuna, dok je s klupe otišao i idejni tvorac šampionske momčadi Antonio Conte koji je nakon 11 godina čekanja donio šampionski pehar na Giuseppe Meazzu.

To se na sreću Nerazzurra nije odrazilo previše na rezultate pošto je Inter lider u Seriji A, ujedno je ostvaren i plasman u osminu finala Lige prvaka.

Velike zasluge zašto je tako nosi i Džeko koji je ljetos stigao besplatno te je sjajnim partijama (11 golova i 5 asistencija) dao značajan doprinos. Sada će popularni Dijamant praktično preko noći početi igrati za najbogatiji klub na svijetu.

Primopredajom vlasništva Inter će postati najbogatiji klub na svijetu ispred Newcastle Uniteda, dok će Saudijska Arabija postati jedan od glavnih "igrača" u svijetu nogometa odmah uz Katar (PSG) i Ujedinjene Arapske Emirate (Manchester City).

Talijanskom nogometu su neophodni bogati investitori obzirom da neki od najuspješnijih klubova poput Juventusa konstantno bilježe gubitke pa je tako torinski klub nedavno izvršio uvećanje kapitala za 366 milijuna eura.

Američki investicijski fondovi su vlasnici šest klubova u Seriji A, obzirom na krizu kupili su ih za veoma povoljne uslove, već sada troše milijune dolara, međutim još uvijek čekaju na pravu zaradu.

Kopirati
Drag cursor here to close