Dinamo sam sebe pobijedio

Najveći hrvatski derbi pripao Hajduku u sudačkoj nadoknadi

Počela je nova sezona HNL-a, a na premijeri prvenstva i u najvećem hrvatskom derbiju nogometaši Hajduka su nakon preokreta, na maksimirskom stadionu, svladali Dinamo 2-1 (0-1).
Sport / Nogomet | 21. 07. 2023. u 22:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je poveo u 35. minuti kada je strijelac bio Bruno Petković. Preokret je uslijedio u nastavku susreta. Marko Livaja je izjednačio u 74. minuti, dok je Rokas Pukštas u 93. zabio za 2-1 i pobjedu Hajduka.

Nakon uvodnog pritiska aktualnog prvaka Dinama gosti iz Splita su se oslobodili iz tog obruča te su i oni počeli prijetiti. Prvo je glavom pokušao Mlakar, a potom je slab udarac uputio Benrahou.

Uslijedila je potom ponovno dominacija Dinama koji je stisnuo Hajduk, pleo je mrežu oko suparnika i Splićani nisu uspjeli izdržati taj dio igre bez primljenog gola.

Dinamo je poveo u 35. minuti nakon što je Mišić ukrao loptu Livaji, a potom je Špikić asistirao za pogodak kojeg je potpisao Bruno Petković.

Vrlo mirno se igralo u uvodnih dvadeset minuta drugog poluvremena kada je Dinamo dobio savršenu priliku za povećanje vodstva. Mlakar je u svom šesnaestercu srušio Moharramija, a u 65. minuti je Petković namjestio loptu na bijelu točku. No, pucao je strijelac prvog gola mlako i slabo, Lučić je obranio njegov udarac i spriječio 2-0 domaćina.

Premda Hajduk u nastavku nije izgledao nimalo opasno uspio je u 74. minuti kazniti prethodni promašaj Petkovića.

Bila je to majstorija Marka Livaje koji je pred vratima Dinama, držeći Livakovića na leđima, čekao pad lopte s velike visine. Odlično je obavio primanje i efektno zabio pored vratara Dinama koji je vrlo slabo reagirao u ovoj situaciji.

Nakon što je Livaković sjajno obranio udarac splitskog pojačanja Odjidja-Ofoea u 86. minuti, Hajduk je pogodak vrijedan tri boda dao u 93. minuti. Nakon kornera odlično je reagirao Rokas Pukštas i zakucao loptu u mrežu za slavlje Splićana, javlja Hina.

Video: DINAMO vs HAJDUK 1:2 (1. kolo, SuperSport HNL 23/24)
Kopirati
Drag cursor here to close