Što kažete?

Dinamo predstavio novi dres: Neodoljivo podsjeća na onaj iz 90-tih

Detalj koji bi mogao oduševiti navijače su retro rukavi bijele boje na glavnom, domaćem dresu, budući da podsjećaju na garnituru koju su Modri nosili početkom devedesetih, kad je u Dinamu igrao Zvonimir Boban.
Sport / Nogomet | 20. 07. 2023. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je organizirao druženje s novinarima u Maksimiru uoči početka nove sezone i još jedne utakmice s Hajdukom kojom će u petak (20.00) biti otvorena nova kampanja HNL-a.

Hrvatski prvak iskoristio je tu priliku za predstavljanje nove garniture dresova. "Manekeni" Josip Mišić, Martin Baturina, Stefan Ristovski i Dino Perić predstavili su plave domaće dresove te nove gostujuće ružičasto-narančaste (koja, doduše, pomalo podsjeća na boju zaštitnih prsluka).

Detalj koji bi mogao oduševiti navijače su retro rukavi bijele boje na glavnom, domaćem dresu, budući da podsjećaju na garnituru koju su Modri nosili početkom devedesetih, kad je u Dinamu igrao Zvonimir Boban.

Video: DINAMO PREDSTAVLJA | Dinamov adidas dres za sezonu 2023/24.!

Iz klubova su objasnili da su domaći dresovi prepoznatljive plave boje, ali s bijelim rukavima, detaljem koji se nekoliko puta isticao u klupskoj povijesti, prenose Sportske novosti

"Sličnu je kombinaciju klub predstavio još prije osam desetljeća osvojivši naslov prvaka 1940., a taj je dizajn povremeno koristio sve do starta pedesetih godina prošlog stoljeća... Plavi dres s bijelim rukavima prepoznatljiv je i u sekvencama s početka devedesetih godina u predvečerje stvaranja samostalne Republike Hrvatske", ističu.

S druge strane, gostujuća garnitura je osvježena varijanta Dinamova narančastog dresa.

"Riječ je o kombinaciji roze i narančaste boje koja je usklađena s tamno crvenim detaljima. Upravo tamnija nijansa crvene predstavlja jednu od dviju osnovnih boja prvog purgerskog dresa iz 1911. godine. U objema se kombinacijama nalazi klupski grb s tri zvjezdice koje simboliziraju “paket” s 30+ naslova prvaka, dok na leđima kod ovratnika ostaje ispisan Dinamov slogan ‘Nema predaje‘", objašnjavaju iz Dinama.

Treća adidas garnitura bit će naknadno prezentirana javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close