Domaćin Eura 2024

Nagelsmann u redove Elfa vratio senatora i pozvao i tri novaka

Novi izbornik njemačke nogometne reprezentacije Julian Nagelsmann objavio je popis od 26 kandidata za prijateljske utakmice u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom listopada protiv SAD-a i Meksika.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2023. u 00:30 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka se nakon poniženja protiv Japana (1-4) 9. rujna sporazumno rastala od izbornika Hansija Flicka. Sportski direktor Saveza Rudi Völler je potom privremeno vodio Elf protiv Francuske (2-1), prije nego što je 22. rujna za izbornika imenovan Julian Nagelsmann.

Bivši trener Bayerna debitirat će na klupi bivših četverostrukih svjetskih prvaka na prijateljskim utakmicama 14. listopada u Hartfordu protiv Sjedinjenih Država i 17. listopada u Philadelphiji protiv Meksika.

"Mi smo nova trenerska ekipa i želimo vidjeti što više igrača u krugu reprezentacije. Cilj nam je da se što prije naviknemo jedni na druge u kratkom vremenu koje imamo i pokušamo u nekoliko treninga za implementaciju sadržaja. Očekujem, čak i u ovom kratkom vremenu, da možete vidjeti kako svi žele igrati za DFB, da svi žele pobjeđivati utakmice", kazao je mladi njemački strateg.

Za svoj prvi popis u novom dresu, Nagelsmann je odlučio pozvati Matsa Hummelsa, koji je posljednji put za nacionalnu vrstu igrao u lipnju 2021. u porazu od Engleske u osmini finala EURO-a.

"Mats je igrač s velikim iskustvom, a to je i ono što želimo vidjeti. Izvrstan je u konstruiranju igre, ima hrabrosti igrati, ponekad riskira i to će nam trebati protiv momčadi koje se brane nisko. Kroz svoje iskustvo, također je dobar u treniranju, ima dobro taktičko razumijevanje", objasnio je Nagelsmann u videu objavljenom na web stranici DFB-a.

Pozvao je i Thomasa Muellera (Bayern München) koji je kod Flicka imao prilično nejasan status.

Izbornik Njemačke imenovao je i trojicu novaka, Roberta Andricha iz Bayer 04 Leverkusena, Kevina Behrensa iz Union Berlina i Chrisa Führicha iz VfB Stuttgarta.

Popis:

VRATARI: Oliver Baumann (Hoffenheim), Bernd Leno (Fulham), Marc-André ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

BRANIČI: Robin Gosens (Union Berlin), Mats Hummels (Borussia Dortmund), David Raum (RB Leipzig), Antonio Rudiger (Real Madrid), Niklas Sule (Borussia Dortmund), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Malick Thiaw (AC Milan)

VEZNJACI: Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Chris Führich (Stuttgart), Leon Goretzka (Bayern München), Pascal Gross (Brighton), Ilkay Gundogan (Barcelona), Jonas Hofmann (Bayer Leverkusen), Joshua Kimmich (Bayern München), Jamal Musiala (Bayern München), Leroy Sane (Bayern München), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

NAPADAČI: Kevin Behrens (Union Berlin), Niclas Fullkrug (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Arsenal), Thomas Mueller (Bayern München)

Kopirati
Drag cursor here to close