Nadal je spreman za Indian Wells

VIDEO I Alcaraz bolji od Nadala u Las Vegasu

Rafael Nadal se vratio na teniske terene. Prije Indian Wellsa odlučio je odigrati jedan meč protiv Carlosa Alcaraza. Ekshibiciju u Las Vegasu.
Sport / Ostali sportovi | 05. 03. 2024. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafael Nadal i Carlos Alcaraz, dvojica sjajnih španjolskih tenisača, odigrali su u Las Vegasu ekshibicijski meč, a pobijedio je mlađi Alcaraz sa 3-6, 6-4, 14-12.

Bio je to povratak tenisu Nadala koji je početkom godine igrao na ATP turniru u Brisbaneu gdje je u četvrtfinalu poražen od Australca Jordana Thompsona. Nakon toga se nije vraćao tenisu zbog ozljede pa je tako propustio i prvi Grand Slam turnir, Australian Open u Melbourneu.

U međuvremenu se Nadal oporavio i spreman je za povratak na profesionalnu razinu te će igrati na aktualnom ATP turniru u Indian Wellsu. Ovaj ekshibicijski meč je bio korak prema novom pravom povratku.

Nadal je odlično protiv Alcaraza odigrao prvi set, a bio je i blizu ukupne pobjede jer je vodio 7-5 u tie-breaku trećeg seta. Na kraju je ipak slavio gotovo dvostruko mlađi sunarodnjak, inače drugi tenisač svijeta.

Video: Nadal - Alcaraz 

"U prvom setu pogotovo, ali zapravo kroz cijeli meč, osjećao sam se bolje nego što sam očekivao. Nadam se da ću zdrav i bez problema odigrati turnir u Indian Wellsu koji slijedi, a nakon toga se prebacujem na zemljani dio sezone. Pozitivan sam i nadam se najboljem", komentirao je Nadal nakon meča. 

Do ovog meča u Las Vegasu, Rafael Nadal i Carlos Alcaraz su u karijeri igrali tri puta jedan protiv drugog. Dva puta u Madridu, jednom u Indian Wellsu. Nadal je slavio u prva dva meča, Alcaraz u posljednjem 2022. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close