West Ham u polufinalu Europske lige

Moyes: Do prije dvije sezone smo se borili za opstanak

"Mislili su mnogi kako nemamo šanse u revanšu, međutim kada imate taj momčadski duh, onda se možete nadati. Ja sam posebno ponosan na našu prvu utakmicu i dio kada smo ostali s čovjekom manje na terenu" rekao je nakon utakmice Moyes.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2022. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je sada već davna 1965.godina. Na Wembleyu je skoro 98.000 gledatalje posmatralo susret finala tadašnjeg Kupa Kupova, u kojem su igrali West Ham i Munchen 1860. Alan Sealey je bio junak, dva puta je savladao Petera Radenkovića. U to vrijeme dres Hammersa su nosili Bobby Moore, Geoff Hurst.

Nakon toga je West Ham još jednom bio u finalu istog takmičenja (1976), dok je 1999. godine osvojio Intertoto Cup ili bio jedan od tri sastava koja su u tom sustavu takmičenja slavila. Posljednji put su igrali Europsku ligu prije četiri sezone, kada su eliminirani u play offu. Ove godine su uspjeli skinuta dva izuzetno vrijedna skalpa. Jedan je Seville, drugi Lyona.

"Mislili su mnogi kako nemamo šanse u revanšu, međutim kada imate taj momčadski duh, onda se možete nadati. Ja sam posebno ponosan na našu prvu utakmicu i dio kada smo ostali s čovjekom manje na terenu. Nismo se predavali. Prije dvije sezone smo se borili za opstanak, sada smo u polufinalu Europske lige. Ogromno je to što smo napravili u dvije godine. Još nismo osvojili nijedan trofej, ali pokušavamo, borimo se. Pobjedili smo na putu do polufinala neke važne, velike europske klubove. Nismo osvojili neki trofej, ali ova pobjeda 3:0 u gostima, to je sjajan rezultat. Naši navijači su
na europskoj turneji, sada idemo u Njemačku" rekao je David Moyes.

Kopirati
Drag cursor here to close