Europska liga

Ispala oba kluba iz Seville - nakon produžetaka!

Nogometaši Lyona, West Ham Uniteda i Eintrachta iz Frankfurta pridružili su se Atalanti, Bragi, Rangersu, Barceloni i RB Leipzigu u četvrtfinalu ovosezonskog izdanja Europske lige.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2022. u 00:05 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UEFA Europa League / Slavlje igrača Eintrachta

Lyon je četvrtfinale izborio zahvaljujući 1-1 remiju na svom terenu u uzvratu protiv Porta kojim je obranio minimalnu 1-0 pobjedu iz prvog susreta prošlog tjedna.

Lyon je poveo nakon protunapada preko Dembelea u 13. minuti, a na 1-1 izjednačio je Pepe prekrasnim udarcem u 27. minuti.

Usprkos velikom pritisku u nastavku Porto nije uspio postići još jedan gol kojim bi odveo dvoboj u dodatnih pola sata.

No, zato se produžetak igrao u Londonu u dvoboju West Ham Uniteda kao i u Frankfurtu gdje su se sučelili Eintracht i Betis.

West Ham, koji je već nastupom u osmini finala ostvario najveći uspjeh kluba u Europi ikada, otišao je korak dalje izbacivši šesterostrukog osvajača ovog natjecanja Sevillu svladavši ga u uzvratu s 2-0 nakon produžetka i tako nadoknadivši 0-1 zaostatak iz prve utakmice.

Tijekom osnovnih 90 minuta mrežu Seville pogodio je Souček koji je u 39. minuti pravodobno utrčao na ubačaj Antonija i glavom zatresao mrežu, da bi u produžetku prolazak "čekićarima" osigurao Jarmolenko koji je najbrže reagirao na odbijenu loptu u 112. minuti nakon pokušaja Fornalsa.

U Frankfurtu su domaći Eintracht sekunde dijelile od prolaska nakon 90 minuta jer je držao 0-0 sve do 90. minute što mu je uz 2-1 pobjedu iz prve utakmice u Sevilli garantiralo prolazak.

No, u 90. minuti je Fekir probio lijevi bok i ubacio loptu u peterac domaćih gdje je Iglesias reagirao brže od dvojice domaćih stopera te pogodio za vodstvo Betisa i dodatnih pola sata.

Ipak, na samom isteku produžetka Eintracht je preko Hintereggera stigao do gola koji ga je odveo u četvrtfinale. Kostić je ubacio loptu u kazneni prostor gostiju iz slobodnog udarca, vratar Betisa Rui Silva je pogrešno procijenio istrčavanje, a Hinteregger je uz veliku dozu sreće ramenom poslao loptu u mrežu, javila je Hina.

REZULTATI UZVRATNIH UTAKMICA OSMINE FINALA
(u zagradama su rezultati prvih dvoboja, zvjezdicom su označeni klubovi koji su se plasirali u četvrtfinale):

Monaco (Fra) - *Braga (Por) 1-1 (Disasi 90 / Abel Ruiz 19) (0-2)

Crvena zvezda (Srb) - *Rangers (Ško) 2-1 (Ivanić 10, Ben 90+3-11m / Kent 56) (0-3)

Galatasaray (Tur) - *Barcelona (Špa) 1-2 (Marcao 28 / Pedri 37, Aubameyang 49) (0-0)

Bayer (Njem) - *Atalanta (Ita) 0-1 (Boga 90+1) (2-3)

*Eintracht F. (Njem) - Betis (Špa) 1-1 - produžetak (Hinteregger 120+1 / Iglesias 90) (2-1)

*Lyon (Fra) - Porto (Por) 1-1 (Dembele 13 / Pepe 27) (1-0)

*West Ham United (Eng) - Sevilla (Špa) 2-0 - produžetak (Souček 39, Jarmolenko 112) (0-1)

RB Leipzig (Njem) se plasirao u četvrtfinale bez borbe nakon što je moskovski Spartak izbačen iz natjecanja zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Kopirati
Drag cursor here to close