Više od pobjede

Dinamo u Londonu ispisao još jednu veliku povijesnu stranicu

Upisat će se utakmica i pobjeda nad West Hamom u Londonu u povijesne knjige kluba iz Maksimira, jer je to prva pobjeda Modrih na engleskom tlu.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2021. u 00:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je u Londonu bombom Oršića s 1:0 pobijedio West Ham te tako potvrdio drugo mjesto u skupini. Ova pobjeda u Londonu može dobiti i epitet povijesne.

Naime, upisat će se ta utakmica u povijesne knjige kluba iz Maksimira, jer je to prva pobjeda Plavih na engleskom tlu.

Ujedno to je njihova prva gostujuća pobjeda na gostovanjima u nekoj od četiri najbolje europske lige (Engleska, Italija, Španjolska, Njemačka) od 1963.

Tada su u Münchenu s 4:1 srušili Bayern.

Ovu utakmicu i pobjednički gol pamtit će i Mislav Oršić. On je je izravno sudjelovao u 12 golova u posljednjih 13 nastupa za zagrebački Dinamo u UEFA Europskoj ligi (8 golova, 4 asistencije), dok je njegov pogodak Čekićarima bio prvi gol koji je West Ham primio na domaćem terenu u tom natjecanju ove sezone. 

Što se tiče Dinamova proljeća u Europi, prvo im slijedi šesnaestina finala s nekom od momčadi koje su završile treće u skupini Lige prvaka.

Dinamovi potencijalni protivnici u šesnaestini finala su: Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Šerif, Barcelona, Sevilla, Atalanta i Zenit.

Ždrijeb Europa lige je na rasporedu u ponedjeljak 13. prosinca od 13 sati.

Utakmice play-offa su 17. veljače, a uzvrati su sedam dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close