Problemi sa papirima

Moukoko je stariji nego što se misli

Da stvar bude zanimljivija, nedavno je otkriveno kako je čak 21 od 30 prijavljenih igrača Kameruna zbog godina nema pravo nastupa za selekciju U17.
Sport / Nogomet | 13. 01. 2023. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački mediji su pronašli informaciju kako je napadač Borussije Dortmund Youssoufa Moukoko stariji po godinama nego što se misli.
Jedan od najtraženijih tinejdžera svijeta se rodio u Yaoundeu u Kamerunu, a u Njemačku se preselio 2014. godine gdje su ga posvojili. Sport.de navodi da su njegovi posvojitelji novinarima poslali originalni rodni list, ali ga zakonski nisu mogli objaviti.

Priču prenosi i Daily Mail koji je kontaktirao njemački nogometni savez, ali su odgovorili da ne žele davati izjavu.

Da stvar bude zanimljivija, nedavno je otkriveno kako je čak 21 od 30 prijavljenih igrača Kameruna zbog godina nema pravo nastupa za selekciju U17. Izbornik Jean Pierre Fiala ubrzo nakon toga je promijenio igrače da bi se naknadno saznalo da je među novopozvanima čak 11 koji su također prestari za tu momčad.

Newcastle United i Chelsea su među klubovima koji su zainteresirani za napadača, ali nakon što je u javnost procurila navedena informacija kao i istraga o prijevari vezanoj za dob, vjeruje se da će odustati od pregovora.

Moukoko je u ovoj sezoni odigrao 14 ligaških utakmica za Borussiju (D). Zabio je šest i asistirao za četiri gola.

Kopirati
Drag cursor here to close