Dublja kriza Borussije

Poraz BVB-a: Moukoko najmlađi strijelac u povijesti Bundeslige

Tinejdžer Youssoufa Moukoko pogodio je za poravnanje. Njegovo postignuće ima tim veći značaj uzmemo li u obzir da je mladi nogometaš postao, s 16 godina i 28 dana, najmlađi strijelac u povijesti Bundeslige.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2020. u 22:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borussia Dortmund s novim trenerom Edinom Terzićem imala je zahtjevan, ali ipak ne tako težak zadatak na gostovanju kod Uniona iz Berlina u sklopu 13. kola Bundeslige. Međutim, loše su se proveli.

Gosti su doduše u glavni grad došli bez Haalanda i Hazarda, igračkih okosnica momčadi te su na koncu podvijenog repa napustili metropolu budući da su poraženi rezultatom 2:1.

Iako je Union loptu u svom posjedu imao samo trećinu (33%), stvorili su dovoljno velik broj šansa i prijetnji zbog kojih su oni poveli, ali tek u drugom dijelu. U vodstvo ih je doveo Awoniyi (57').

Gosti nisu dopustili da domaćin dugo uživa u svom vodstvu. Samo tri minute kasnije zabio je tinejdžer Moukoko za poravnanje.

Njegovo postignuće ima tim veći značaj uzmemo li u obzir da je mladi nogometaš postao, s 16 godina i 28 dana, najmlađi strijelac u povijesti Bundeslige.

Njegov povijesni prvijenac pokvario je Friedrich u 78. minuti susreta za slavlje domaćina i nova tri boda zahvaljujući kojim su došli na bod i poziciju zaostatka današnjem renomiranijem protivniku.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close