Drugi na trećeg

Mostarski derbi: Veliki ulog za obje ekipe

Najveća utakmica ovog 26. kola igra se u Mostaru gdje se sastaju drugoplasirani Zrinjski i trećeplasirani Velež.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2024. u 08:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski i FK Velež igrat će danas treći ovosezonski te ukupno 47. poslijeratni mostarski derbi, računajući samo natjecateljske utakmice.

Prva dva derbija dobili su domaćini, oba po 3:0. Zrinjski je ukupno gledajući puno uspješniji u derbijima, a pogotovo u posljednje vrijeme. Naime, Plemići su dobili pet od zadnjih šest utakmica, a do tog 0:3 poraza u Vrapčićima imali su pet pobjeda u nizu.

Zadnji put da je derbi završio neriješeno bilo je 10. svibnja 2022. kada je bilo 1:1 pod Bijelim brijegom. Eventualni remi danas bi puno više odgovarao Veležu koji se trudi da zadrži treće mjesto ispred Sarajeva, dok Zrinjski mora tražiti pobjedu da smanji zaostatak za Borcem, koji nakon sinoćnje pobjede ima 10 bodova viška.

Velež u goste Zrinjskom dolazi bez podrške navijača, te bez suspendiranih Adnana Džafića i trenera Deana Klafurića. Zrinjski, s druge strane, ima na raspolaganju sve igrače, a trener Željko Petrović najavio je da neće koristiti Silvija Ilinkovića kako ne bi riskirao novu ozljedu.

Utakmica počinje u 16 sati, sudi je Irfan Peljto, a prijenos je na Arena Sport TV.

 

Mostarski derbi u brojkama

Službene utakmice - 46 

Pobjede Zrinjskog - 26   

Pobjede Veleža - 14   

Neodlučeno – 6   

Pobjede gostiju - 8   

Najčešći rezultat - 1:0 (13 puta)     

Najuvjerljivija pobjeda – Velež (4:1), Zrinjski 3:0  (dva puta)

Kopirati
Drag cursor here to close