Luka među legendama

Modrić ušao u društvo s Jordanom, Federerom, Maradonom, Peleom...

Od 1997. godine je više od 70 sportaša primilo nagradu "Marca Legenda", priznanje koje taj dnevnik sa sjedištem u Madridu dodjeljuje sportašima za višegodišnje uspjehe.
Sport / Nogomet | 19. 05. 2022. u 01:00 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski kapetan Luka Modrić na gala svečanosti u madridskom kasinu dobio je nagradu Marcina legenda koja se dodijeljuje za iznimnu sportsku karijeru.

U društvu supruge Vanje Modrić i u pratnji direktora Marce, Modrić je u dvoranu madridskog kasina ušetao kroz špalir klinaca u dresovima Real Madrida s jedne i hrvatskih dresova s druge strane. U uvodnim riječima zahvalio se i rekao kako je vrlo emotivan što prima ovu nagradu koju su prije njega dobile legende poput Messija i Ronalda.

"Ponosan sam što sam dobitnik ove nagrade među svim tim sportskim ikonama. Želio bih zahvaliti obitelji, prijateljima, suigračima, trenerima, ne bih isticao pojedince nego želim podijeliti ovo sa svim ljudima u mom životu", rekao je Luka Modrić.

Modrić je rekao je kako se nada igranju još nekoliko godina za Real Madrid gdje namjerava i završiti igračku karijeru.

"Svjestan sam što ljudi u Realu žele od mene, jasno mi je kako je riječ o nečemu nevjerojatnom i vrlo sam zahvalan za tu ljubav. Dat ću sve od sebe u svakoj utakmici kako bi im uzvratio za tu ljubav. Real Madrid mi je sve, ovo je moja kuća, vrlo sam sretan ovdje. Proživljavam ove trenutke i čine me vrlo sretnim, ja sam samo još jedan 'Madridista, to je za život“, rekao je Modrić, prenosi Hina.

Real Madrid je ove sezone osvojio španjolsko prvenstvo i Superkup, a za 10 dana će igrati finale Lige prvaka protiv Liverpoola.

Modrić, koji je osvojio Ligu prvaka 2014., 2016., 2017. i 2018. godine, nada se svom petom naslovu prvaka Europe.

"Nadam se da ćemo u Parizu osvojiti novu Ligu prvaka", istaknuo je.

Modriću ugovor istječe 30. lipnja te očekuje njegovo produženje. - Igrati za Real Madrid je nešto najbolje što ti se može dogoditi, naglasio je.

Od 1997. godine je više od 70 sportaša primilo nagradu "Marca Legenda", priznanje koje taj dnevnik sa sjedištem u Madridu dodjeljuje sportašima za višegodišnje uspjehe.

Pele, Gari Kasparov, Nadia Comaneci, Pete Sampras, Diego Armando Maradona, Carl Lewis, Sergej Bubka, Roger Federer, Zinedine Zidane, Ronaldo, Novak Đoković i Cristiano Ronaldo samo su neka od imena kojima je ova nagrada također pripala. Posljednji osvajač ove nagrade je Cristiano Ronaldo, koji je trijumfirao 29. srpnja 2019.

Modrić nastupa za Real Madrid od 2012. godine.

Video: El mensaje del mítico Boban a Luka Modric en la Gala del MARCA Leyenda

Realov direktor za odnose s institucijama Emilio Butragueno rekao je tijekom svečanosti da je Modrić "legenda svjetskog nogometa".

"Primjer si vrijednosti koje predstavlja Real Madrid. Jako smo sretni što si među nama. Pripadaš povijesti našeg kluba, obilježavaš jednu epohu na koju smo ponosni", izjavio je Butragueno.

"Izuzetno uživamo u tvom talentu i liderstvu. Zaradio si poštovanje čitavog nogometnog i sportskog svijeta. Ponosni smo što si igrač Real Madrida", dodao je.

Na svečanosti, na kojoj je Modrić bio s obitelji, priznanje za nogometne uspjehe odao mu je i madridski gradonačelnik Jose Luis Martinez-Almeida, inače simpatizer rivala Atletico Madrida.

Kopirati
Drag cursor here to close