Juriša na peti naslov

Modrić u Parizu želi zaokružiti svoju madridsku bajku

Luka Modrić imat će u Parizu protiv Liverpoola priliku za svoj peti naslov europskog prvaka u dresu madridskog Reala.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2022. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osvoji li peti naslov u Ligi prvaka, kapetan Vatrenih i legenda "Kraljevskog kluba" tako bi u svom 10-godišnjem boravku u Madridu ostvario zbilja jedinstven pothvat.

I jučer je 36-godišnji hrvatski veznjak, iako je zamijenjen u 76. minuti uzvratnog dvoboja s Manchester Cityjem, odigrao odlično.

"Modrić, Kroos i Casemiro odigrali su fantastičnu utakmicu, moramo to priznati. Zamijenio sam ih samo da bih imao svježije igrače na terenu", rekao je nakon prolaska u finale trener Madriđana Carlo Ancelotti, javlja HRT.

Inače, Cristiano Ronaldo jedini je igrač u Champions League eri koji je slavio u pet finala Lige prvaka.

Ovaj mjesec bi mu se moglo pridružiti devet bivših suigrača: Karim Benzema, Dani Carvajal, Luka Modrić, Gareth Bale, Toni Kroos, Casemiro, Marcelo, Nacho i Isco.

Talijanski stručnjak također je ušao u povijest, postavši prvi trener u povijesti koji se plasirao u pet finala Lige prvaka. Do sada su Ancelotti, Marcello Lippi, Alex Ferguson i Jürgen Klopp imali po četiri finala.

A da je zaslužio sve to, pokazao je potezom koji je povukao jučer, a koji bi malo koji trener napravio - u završnici utakmice izvadio je iz igre praktički najveće zvijezde ili važne igrače - Kroosa, Modrića, Casemira, Benzemu, Militaa i Viniciusa Juniora - te je završnicu odigrao s rezervnom momčadi i uglavnom mladim igračima.

Zanimljivo je i da će u Parizu 11. godinu zaredom u finalu igrati neki od hrvatskih nogometaša. Sjajan niz počeo je Ivica Olić 2012. godine u dresu Bayerna, nastavio u istom klubu Mario Mandžukić 2013. godine, nakon čega su uslijedili nastupi Modrića 2014., Rakitića 2015., Modrića i Kovačića 2016., Modrića, Kovačića i Mandžukića 2017., Modrića, Kovačića i Lovrena 2018., Lovrena 2019., Perišića 2020. te Kovačića 2021.

Kopirati
Drag cursor here to close