Obilježio epohu

Brojke koje sve otkrivaju: Luka Modrić je motor Reala

Modrić je ove sezone u španjolskom nogometnom prvenstvu upisao više od 26 tisuća dodira s loptom, od čega su čak 93 posto bila dodavanja prema naprijed. Također, imao je 91 posto uspješnih dodavanja te 81 posto uspješnih dugačkih dodavanja.
Sport / Nogomet | 02. 05. 2022. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedom protiv Espanyola (4:0) u 34. kolu La Lige, nogometaši Real Madrida i matematički su potvrdili osvajanje naslova prvaka, i to 35. u bogatoj povijesti.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić igra sjajnu sezonu, a to potvrđuju i fantastične brojke koje su ugledalo svjetlo dana nedugo nakon utakmice.

Modrić je tako ove sezone upisao 25 nastupa u La Ligi, dva pogotka i pet asistencija, a iako mu je već 36 godina na leđima, propustio je samo devet prvenstvenih susreta.

Osim toga, Modrić je ove sezone u španjolskom nogometnom prvenstvu upisao više od 26 tisuća dodira s loptom, od čega su čak 93 posto bila dodavanja prema naprijed.

Također, imao je 91 posto uspješnih dodavanja te 81 posto uspješnih dugačkih dodavanja, a što se pak tiče driblinga, zanimljivo je dodati da je Modrić imao više od 400 uspješnih driblinga, objavio je HNS.

Ovo je deseta Modrićeva sezona u redovima Kraljevskoga kluba, s kojim je tri puta osvajao naslov prvaka Španjolske, jednom Kup i četiri puta Superkup.

Također, četiri puta je dizao pehar Lige prvaka, tri puta europskog Superkupa i četiri puta Svjetskog klupskog prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close