Muke po Luki

Modrić proglašen najgorim igračem El Clasica

Luka Modrić dobio je najmanju ocjenu prema SofaScoreu od svih igrača na terenu, tek 6.0, a da je odigrao slabo primijetila je i Real Madridu sklona Marca.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2022. u 01:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona je pobijedila kod Reala 4:0 u 29. kolu La Lige. Jednom od najtežih domaćih poraza Reala u povijesti El Clasica 'svjedočio' je i Luka Modrić.

On je u 63. minuti je zaradio i žuti karton zbog zakašnjelog starta, no to je tek jedna od neugodnosti koje je Luka doživio protiv Barce.

Bio je sukrivac kod dvaju golova Barcelone, a dobar dio utakmice odigrao je na poziciji lažne devetke, koju nikada u karijeri nije igrao. Tako je igrao oko pola sata, a onda je vraćen u vezni red.

Zbog svega Luka je dobio najmanju ocjenu prema SofaScoreu od svih igrača na terenu, tek 6.0, a da je odigrao slabo primijetila je i Real Madridu sklona Marca.

Španjolci nisu bili blagonakloni, ali su pokušali opravdati Modrićevu lošu igru ovim riječima...

"Započeo je vrlo visoko u potrazi za Barceloninim stoperima. Cijeli meč proveo je trčeći za loptom. Uspio je stvoriti nekoliko opasnih prilika, ali nije generirao puno toga u igri Reala. Ostavljen je na milost i nemilost Barceloninog veznog reda", kratko je opisala Marca Lukinu igru.

Modrića nije išlo ni u napadu ni u obrani, a podbacio je u kategorijama u kojima inače briljira.

Tako je za čitavu utakmicu pokušao samo jedan dribling, ali i taj je bio neuspješan. Imao je visoku točnost dodavanja, ali je jedini starter uz stopera Edera Militaa koji nije imao nijedno ključno dodavanje.

Hrvatski veznjak bio je loš i u duelu. Od šest duela, iz samo jednog je izašao kao pobjednik, a nije imao nijednu oduzetu ili presječenu loptu.

Loptu je izgubio čak 11 puta, što je najviše u momčadi nakon Viniciusa Juniora i Davida Alabe.

Kopirati
Drag cursor here to close