Konferencijska liga

Modri pokazali moć: Petarda Dinama protiv Astane

Nogometaši Dinama u svom su prvom nastupu u Konferencijskoj ligi, u susretu 1. kola skupine C kao domaćini na stadionu u Maksimiru svladali Astanu sa 5-1 (1-0).
Sport / Nogomet | 21. 09. 2023. u 23:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva dva pogotka na utakmici postigao je Bruno Petković (43-11m, 53-11m) iz kaznenih udaraca, da bi na 3-0 povisio Marko Bulat (58) iz slobodnog udarca.

Na 3-1 smanjio je Kamo Hovhanisjan (78), a potom su Antonio Marin (85) i Tibor Halilović (90+3) postavili konačni rezultat.

Ključni se trenutak u prvome dijelu dogodio u 40. minuti kada je gostujući napadač Darboe nespretno stao na stopalo Ljubičiću u kaznenom prostoru, a sudac Raczkowski je nakon pregleda snimke pokazao na kazneni udarac za Dinamo.

Novi kazneni udarac Dinamo je dobio u 52. minuti kada je Petković izbacio Moharramija na desni bok, uslijedio je ubačaj, a sudac Raczkowski je procijenio kako je Harojan prejako odgurnuo Emrelija koji je pokušao doći do lopte na prvoj vratnici.

Opet se izvođenja najstrože kazne prihvatio Petković i opet je bio siguran.

Nedugo zatim Tomašević je prekršajem zaustavio Petkovića na 18 metara od gola Astane, a izvođenja slobodnog udarca prihvatio se Bulat koji je prekrasnim udarcem prebacio živi zid i pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Čondrića.

Jedini gol za Astanu postigao je Hovhanisjan u 78. minuti koji je precizim udarcem sa 10-ak metara pogodio sam donji desni kut Nevistićeva gola nakon što ga je lijepo proigrao Marin Tomasov.

Za konačni rezultat pobrinuli su se Dinamovi igrači s klupe.

Nakon duže akcije lopta je stigla na lijevi bok do Mihajličenka koji je uputio oštar ubačaj na kojega je natrčao Marin i snažnim udarcem glavom sa 10-ak metara svladao Čondrića za 4-1, da bi u posljednjoj minuti sudačke nadoknade Halilović zapucao sa 20-ak metara, a lopta je prošla ispod Čondrića koji je mogao i bolje reagirati.

U drugom susretu ove skupine Viktoria Plzen je na svom terenu svladala Ballkani sa 1-0 pa nakon prvog kola Dinamo i Viktoria imaju po tri boda, dok su Ballkani i Astana bez bodova.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close