Rijedak talent

Supertalent iz Borussije Dortmund mogao birati između četiri reprezentacije!

Reyna je dijete roditelja iz Argentine i Portugala i samim time mogao je birati jednu od te dvije velike svjetske nogometne reprezentacije. S obzirom da je odrastao u Engleskoj, postojala je i ta opcija. Ipak, odlučio se za SAD!
Sport / Nogomet | 06. 03. 2020. u 06:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Witters / Giovannija Reynu (17) preko noći su poželjeli mnogi klubovi i četiri reprezentacije

Borussia Dortmund je nakon Jadona Sancha i Erlinga Haalanda nogometnoj javnosti predstavila još jednog mladog dragulja - Giovannija Reynu (17).

Ovome mladiću predviđaju veliku karijeru, a svoje je umijeće već pokazao u utakmicama u kojima mu je trener Favre ukazao povjerenje.

Naravno, iznimne sportske talente uvijek prate na tisuće očiju, a u prvom planu uvijek su stručni stožeri nogometnih reprezentacija.

Giovanni Reyna imao je luksuz birati između čak četiri zemlje i odlučio se ubuduće nastupati za američku reprezentaciju. Slično je ranije napravio i Christian Pulišić, koji je također izabrao SAD, premda je mogao igrati i za Hrvatsku.

Reyna je pak dijete roditelja iz Argentine i Portugala i samim time mogao je birati jednu od te dvije velike svjetske nogometne reprezentacije. S obzirom da je odrastao u Engleskoj, postojala je i ta opcija.

Na koncu - krvi nije voda - kao što je to ranije učinio i njegov otac Claudio Reyna, mladi se Giovanni odlučio za američku nacionalnu vrstu.

Claudio Reyna također je igrao za njemačke klubove, a u Bayer Leverkusenu i Wolfsburgu uknjižio je četiri godine igranja u Bundesligi. Za reprezentaciju SAD-a je odigrao ukupno 112 utakmica i nastupio na čak četiri svjetska prvenstva.

Nakon njemačke epizode otišao je na Otok, te je preko Rangersa i Sunderlanda došao u Manchester City, a karijeru je završio u New York Red Bullsima.

"Za mene je to posve jasna stvar, igrat ću za SAD, to je moja domovina", kazao je Reyna mlađi za "Ruhr Nachrichten".

Američki izbornik Gregg Berhalter uputio mu je poziv za testne utakmice protiv Nizozemske i Walesa, krajem ožujka, što je ovaj mladić i prihvatio.

Giovanni Reyna je svoj debi za Borussiju imao u nastavku sezone, na utakmici protiv Augsburga, a dosad je ubilježio devet nastupa na službenim utakmicama.

Oni koji su ga gledali, kažu kako je njegova igra ugodna oku, ali i već sada vrlo zrela i učinkovita. Rođen je u studenom 2002., a njegova je trenutačna vrijednost na Transfermarktu šest milijuna eura. Mnogi kažu kako je samo pitanje dana kad će se brojki šest dodati jedna nula.

Kopirati
Drag cursor here to close