Sile prirode

Erling Haaland ne namjerava stati: Povijest Bundeslige piše se iznova

Haaland je postao prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je u svojih prvih šest utakmica postigao čak devet golova. Gleda li se njegov ukupni učinak u Borusiji, Norvežanin je u osam službenih utakmica postigao dvanaest golova.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2020. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Imago /  Erling Haaland stvara novu povijest Bundeslige

Norveški nogometaš Erling Haaland u zadnjih dva mjeseca je igrač o kojemu se vjerojatno najviše piše. Ako ništa, prisutniji je u javnosti od drugih mlađih nogometaša.

Haaland ne prestaje postizati golove za svoj klub, a podsjećamo da ga je dortmundska Borussia u siječnju dovela iz Salzburga, plativši na ime odštete njegovu izlaznu klauzulu od 20 milijuna eura.

Borussia Dortmund je jučer u okviru 23. kola Bundeslige svladala Werder iz Bremena (2:0), revanširavši im se na taj način za nedavni poraz u Kupu Njemačke (2:3). Pobjedi je ponovno svoj pečat dao Erling Haaland (19).

Nakon što je Axel Zagadou pogodio za 1:0 (51.), konačni je rezultat ostvario Haaland u 66. minuti i tako postao prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je u svojih prvih šest utakmica postigao čak devet golova.

Gleda li se njegov ukupni učinak u Borusiji, Norvežanin je u osam službenih utakmica postigao dvanaest golova. Predsjednik kluba Hans-Joachim Watzke nazvao je svog mladog napadača ''silom prirode'', aludirajući time na njegove uistinu nezadržive prodore, snagu i talent.

Što se tiče nekad velikog kluba iz Bremena, oni su već šesti put zaredom poraženi na domaćem terenu, a već peti put bez postignutog pogotka. Ovakvi rezultati vode ih izravno u drugu ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close