U Premiershipu je uvijek zanimljivo

Mitrović stigao Kanea, 100-ti gol Vardyja, Arsenalu bod

Devetim golom Mitrović se izjednačio na drugom mjestu ljestvice strijelaca, napadač Tottenhama Harry Kane također je postigao devet golova. Neprikosnoveni vodeći je Cityjev napadač Erling Haaland s čak 17 golova u 11 utakmica.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2022. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal ostaje na vrhu tabele Premiershipa, ali je nakon današnjeg remija njegova prednost u odnosu na Manchester City samo dva boda. U poprilično nezanimljivoj utakmici Southampton je otkinuo dva boda Topnicima koji su upisali prvi remi ove sezone u prvenstvu. Nakon prvog dijela se činilo kako Arsenal drži utakmicu pod kontrolom.

Xhaka je postigao efektan gol već u desetoj minuti, nakon čega su gosti bili blizu drugog gola, ali su pojedinim akcijama bili neprecizni Martinelli i Jesus. U nastavku je Southampton ipak krenuo nešto odlučnije prema naprijed što je rezultiralo golom za 1:1.

Elyounoussi je proigrao Armstronga koji se provukao zadnjoj liniji obrane i bez problema matirao golmana gostiju. Arsenal je probao u finišu napraviti pritisak, ali ništa više od toga.

Pod vodstvom Aarona Danksa, trenera koji je za sada prijelazno rješenje, Aston Villa je razbila Brentford 4:0. Domaća momčad je odigrala nevjerojatnih 15-tak minuta u kojima je izgledala poput neke najbolje na svijetu. Leon Baileyje osigurao početnu prednost Ville, a samo pet minut kasnije već je 2:0 zahvaljujući Dannyju Ingsu. Isti igrač je realizirao jedanaesterac u 14. minuti za velikih 3:0. Konačnih 4:0 postavlja Watkins nakon sat vremena igre.

Jednako uvjerljiv je bio Leicester na gostovanju kod Wolverhamptona. Domaćin se našao rano u problemima, kada je u osmoj minuti Tielemans postigao sjajan gol. Jedanaest minuta kasnije prednost je udvostručio Barnes. Pobjedu je potvrdio Maddison u drugom poluvremenu, a onda je u 80. minuti Jamie Vardy zabio svoj stoti gol u Premiershipu.

Do Aleksandar Mitrović uživa u svojoj možda u najboljoj sezoni u karijeri, trener Leedsa Jesse Marsch suočava se sve
težom situacijom na klupi Leedsa. Danas jeste Leeds krenuo dobro, Rodrigo je postigao gol za 1:0 u dvadesetoj minuti, ali nakon toga slijedi preokret. Mitrović je šest minuta kasnije strijelac za 1:1. Devetim golom se izjednačio na drugom mjestu ljestvice strijelaca, napadač Tottenhama Harry Kane također je postigao devet golova. Neprikosnoveni vodeći je Cityjev napadač Erling Haaland s čak 17 golova u 11 utakmica.

Mitroviću su se u nastavku priključili De Cordova-Reid (74) i Willian (84), nakon čega su domaći navijači jasno i glasno izrazili svoje nezadovoljstvo jer je Leeds bez pobjede osam utakmica. U takvoj situaciji malo tko je slavio pa skoro nevažan gol Gelhardta za 2:3.

Kopirati
Drag cursor here to close