Četiri utakmice jedan gol domaćina

Saka za nastavak serije i ostanak Arsenala na vrhu

Leeds je imao svoju priliku, jedanaesterac je dosuđen kada je William Saliba igrao rukom, ali je neprecizan bio Bamford. Susret između Leedsa i Arsenala je kasnio nekih 40-tak minuta zbog nestanka struje...
Sport / Nogomet | 16. 10. 2022. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvertira velikom derbiju na Anfieldu bile su četiri utakmice desetog kola u kojima su gosti od mogućih 12 bodova, uzeli osam. Samo su igrači Southamptona uspjeli zabiti jedan gol.

Arsenal je svoju dobru seriju nastavio sedmom vezanom pobjedom u svim takmičenjima, četvrtom u Premiershipu. Danas je Leedsu presudio Saka u 35. minuti snažnim udarcem pod prečku iskosa s desne strane. Bilo je drame u nadoknadi utakmice nakon što je duel Gabriela i Patricka Bamforda sudac Chris Kavanagh je okarakterizirao kao jedanaesterac. Čak je isključio Gabriela, ali su onda obje odluke poništene nakon dodatnog pregledavanja snimka.

Leeds je imao svoju priliku, jedanaesterac je dosuđen kada je William Saliba igrao rukom, ali je neprecizan bio Bamford. Susret između Leedsa i Arsenala je kasnio nekih 40-tak minuta zbog nestanka struje, što znači da niti sustav VAR-a nije mogao raditi.

U gostima je slavio i Chelsea, protiv Aston Ville. Strijelac oba gola bio je Mason Mount, on je u 6. minuti iskoristio veliku pogrešku domaćeg stopera Mingsa, da bi u 65. iz slobodnog udarca po drugi put svladao Martineza. Ovo je peta uzastopna pobjeda Chelseaja u svim natjecanjima, s kojom je stigao na 19 bodova te se nalazi na četvrtoj poziciji s osam bodova manje od vodećeg Arsenala. Aston Villa je 17. s osam bodova.

Manchester United i Newcastle United su podijelili bodove na Old Traffordu, završilo je 0:0, dok smo u susretu Southamptona i West Hama vidjeli po jedan gol. Domaće je u vodstvo doveo Perraud (20), a poravnao je Rice (64). Southampton je 18. s osam bodova, tri manje od 11. West Hama.

Kopirati
Drag cursor here to close