Četiri susreta Premiershipa

Mitrović u devedesetoj, preokret Southamptona

Ovo je bila prva pobjeda Southamptona nakon travnja mjeseca s najmlađom postavom u povijesti Premiershipa s prosječnom dobi od 23 godine i 238 dana.
Sport / Nogomet | 20. 08. 2022. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri utakmice, 14 golova. To je Premiership. Golovi, preokreti, uzbuđenja. Na kraju od osam momčadi najuvjerljiviji bio Crystal Palace. Koji je na domaćem terenu sredio Aston Villu 3:1. U glavnoj ulozi je bio Wilfried Zaha, dvostruki strijelac.

A početak nije bio lagan za navijače Crystal Palacea jer je Ollie Watkins opali precizno u petoj minuti za vodstvo gostiju. Međutim, njihova radost je trajala jako kratko. Par minuta, već u sedmoj Zaha se oslobodio Ezrija Konsea i pogodio za 1:1.

Činilo se kako kompletirani preokret imamo u 26.minuti, ali je gol Jeffreya Schluppa poništen nakon pregledavanja snimka. Odsonne Edouard je ostao u offsideu prije nego što je proigrao Schluppa. VAR je ponovio presudio u 58.minuti kada je dosuđen jedanesterac za Palace.

Digne je igrao rukom, pa je Zaha šutirao ali je tek u drugom pokušaju savladao Martineza.Jean-Philippe Mateta je minutu po ulasku na teren postavio konačan rezultat.

Everton se opet muči kao i većim dijelom prošle sezone. Brennan Johnson je u 81. minuti pogodio za vodstvo povratnika, Nottingham Foresta, ali je Everton spasio Demarai Gray golom sedam minuta kasnije. Iako nisu uspjeli pobjediti, barem su igrači Everton izbjegli taj loši start iz 1990 godine, sa tri vezana poraza.

Fulham je odlično krenuo, nakon pedesetak sekundi iz gužve spretno pogađa De Cordova-Reid. Palhinha je nakon dvadeset minuta udvostručio prednost Fulhama, ali se Brentford nije predavao.Christian Norgaard lijepim golom u finišu prvog dijela vraća goste u život. Ivan Toney je u 71.minuti utakmicu vratio na početak Činilo se kako na Craven Cottageu imamo nulu na kraju, ali tako nije mislio sjajni Aleksandar Mitrović koji je u devedesetoj pogađa za slavlje domaćih navijača i pobjedu Fulhama 3:2.

Najveći preokret je napravio Southampton protiv Leicestera. Fantastičan udarac iz slobodnog udarca Jamesa Maddisona osigurao je prednost Leicestera koju je domaća momčad držala do 68.minute. Onda je ulazak Che Adamsa s klupe sve promijenio. Prvo je zabio na ubacivanje Armela Bella-Kotchapa, prije nego što će šest minuta prije kraja efektno pogoditi iz voleja. Ovo je bila prva pobjeda Southamptona nakon travnja mjeseca s najmlađom postavom u povijesti Premiershipa s prosječnom dobi od 23 godine i 238 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close