Problemi u "businessu"

Misimović mora platiti 191.000 eura zbog klauzule o dodatnom prihodu

Sada Misimović mora platiti 3,48 prvobitno ugovorene kupoprodajne cijene od 5,5 milijuna eura što iznosi 191.400 eura s PDV-om uz pet posto kamate za period od siječnja 2022. godine.
Sport / Nogomet | 31. 10. 2023. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne ide bivšem reprezentativcu BiH. Pod velikim je pritiskom i udarom medija zbog neuspjeha reprezentacije, s obzirom na to da obavlja ulogu direktora iste. Sada su se pojavile informacije kako Zvjezdan Misimović ima problema u svom privatnom "businessu".

Misimović se u Njemačkoj posljednjih godina pravi prodajom renoviranih odbačenih vila. Princip je jednostavan, kupuje staro, uništeno za manje novce, što prodaje puno skuplje nakon renoviranja. Prema informacija koje dolaze iz Njemačke, problem se pojavio oko prodaje vile Bayernovom defenzivcu Dayotu Upamecanu.

Misimović je 2021. godine bio uključen u prodaju pomenute nekretnine za 5,2 milijuna eura te je preuzeo kontrolu oko izgradnje doma nakon čega je agent koji je predstavljao Bayernovog defenzivca u ovom slučaju tvrdio da je ugovorio proviziju s bivšim Zmajem od tri posto.

Upravo je agent predstavio Upamecana kao kupca nekretnine i nekoliko puta je s njim razgledao nakon čega je imao opsežan kontakt sa savjetnicima kupca prije transakcije i slanja nacrta ugovora banci. Zbog tog dodatnog posla je smatrao da ima pravo i na pet posto provizije, piše Bild. Problematična je bila "klauzula o dodatnom prihodu" prema kojoj se provizija primjenjuje samo na kupoprodajnu cijenu od najmanje 5.3 milijuna eura - nije bila dio ugovora.

Sada Misimović mora platiti 3,48 prvobitno ugovorene kupoprodajne cijene od 5,5 milijuna eura što iznosi 191.400 eura s PDV-om uz pet posto kamate za period od siječnja 2022. godine. Da stvar bude gora, kompanija za nekretnine s kojom je radio na izgradnji kuće, otišla u stečaj. Stečajni upravnik je proljetos tužio Misimovića tražeći od njega da vrati kredit od preko 600.000 eura koje mu je odobrila kompanija.

Kopirati
Drag cursor here to close