Ograda ili....

Savez se dopunio: Kodro i Misimović su tražili suspenziju

Postupak suspenzije Anela Ahmedhodžića je pokrenut na zahtjev selektora Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića. Anel Ahmedhodžić je prekršio odredbe Pravilnika o reprezentacijama, te će isti biti adekvatno sankcioniran.
Sport / Nogomet | 07. 09. 2023. u 01:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NS BiH je uspio je u jednom danu izdati dva saopćenja povodom "slučaja Ahmedhodžić". Ovo drugo je ustvari bila dopuna prvog s tim da su čelnici saveza lopticu prebacili dobrim dijelom na izbornika Kodru i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića.

U prvom je između ostalog stajalo da se Ahmedhodžić nije pojavio na okupljanju te da je iz Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj na kojem je potvrđeno da Anelova ozljeda nije ozbiljnije prirode, a što je produbilo polemiku i izazvalo dodatnu reakciju Saveza.

"Postupak suspenzije Anela Ahmedhodžića je pokrenut na zahtjev izbornika Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića. Anel Ahmedhodžić je prekršio odredbe Pravilnika o reprezentacijama, te će isti biti adekvatno sankcioniran. Disciplinski postupak se provodi u skladu s Disciplinskim pravilnikom NS BiH i sve dalje pojedinosti u vezi s ovim slučajem biće objavljene na zvaničnoj web stranici Saveza", navodi se u saopćenju NS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close