Kvalifikacije

Minimalan poraz mladih bh. nogometaša u Njemačkoj

Susret je odlučen u 29. minuti kada je Nmecha zatresao mrežu bh. tima iz sumnjive situacije, nakon što je praktično odgurnuo svog čuvara Beganovića i neometan poslao loptu u gol.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2020. u 20:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: NSBIH / Minimalan poraz mladih bh. nogometaša u Njemačkoj

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Furthu od selekcije Njemačke sa 1:0, u susretu sedmog kola grupe 9 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2021. u Sloveniji i Mađarskoj.

Strijelac jedinog pogotka bio je Lukas Nmecha u 29. minuti.

Izabranici izbornika Slobodana Starčevića pretrpjeli su treći poraz u grupi nakon kojeg su ostali bez šansi da izbore plasman na završnicu EP-a.

Mladi bh. reprezentativci uprkos porazu ostavili su dobar utisak u meču sa favorizovanim protivnikom. Tijekom cijele utakmice bili su ravnopravan protivnika a u pojedinim trenucima i mnogo opasniji na terenu ali nisu iskoristili nekoliko dobrih prilika.

Susret je odlučen u 29. minuti kada je Nmecha zatresao mrežu bh. tima iz sumnjive situacije, nakon što je praktično odgurnuo svog čuvara Beganovića i neometan poslao loptu u gol.

U prvom poluvremenu BiH je također imala šanse preko Demirovića i Hasića, ali je mreža domaće selekcije ostala netaknuta.

I u drugom poluvremenu BiH je imala mnogo bolje prilike, a najbolju je propustio Demirović u 70. minuti kada je njegov udarac sa desetak metara obranio golman domaćeg tima. Nekoliko minuta kasnije Gazibegović je dobro šutirao iz slobodnog udarca pod prečku, ali se i ovaj put dobro snašao njemački golman i spasio svoj gol te Njemačkoj donio pobjedu i prvo mjesto na tabeli kolo uoči završetka kvalifikacija.

Kopirati
Drag cursor here to close