Liga nacija

Umorna BiH uzela bod jakoj Nizozemskoj

Samo tri dana nakon dramatičnog ispadanja na jedanaesterce od Sjeverne Irske, reprezentacija BiH našla je snage i odigrala neriješeno s reprezentacijom Nizozemske.
Sport / Nogomet | 11. 10. 2020. u 19:18 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su i Nizozemci u Zenicu došli s prilično izmiješanom sastavu, opet su bili veliki favoriti protiv BiH, no momčad Dušana Bajevića uspjela uzeti bod, svoj drugi u Ligi nacija.

Kako je i najavio Dušan Bajević dao je priliku novim igračima, a samo su petorica (Saničanin, Cimirot, Pjanić, Krunić i Šehić) ostali u startnoj postavi od one ekipe koja je počela u četvrtak utakmicu protiv Sjeverne Irske.

Nizozemska je očekivano imala inicijativu, u prvom poluvremenu njihov posjed išao je preko 70 posto, ali golova u tom razdoblju nije bilo. Štoviše, i BiH je imala svoje prilike u prvom poluvremenu, no Gojak je kod izgledne situacije bio blokiran. 

  / BiH pružila dobar otpor Nizozemskoj

U drugom dijelu izbornik Bajević u igru je ubacio Džeku i Kolašinca, a BIH se sve više oslobađala pritiska. I upravo su domaći imali najbolju priliku u dotadašnjem dijelu, no šut Miralema Pjanića s ruba šesnaesterca obranio je vratar Cillessen.

Nizozemci su svoju najbolju priliku imali tek u 78. minuti. Nakon kornera glavom je tukao Luuk de Jong, ali Ibrahim Šehić sjajno je intervenirao.

Nešto kasnije Steven Berghuis je imao još bolju priliku, ali Darko Todorović spasio je čist zgoditak. U sudačkoj nadoknadi bila je nova stopostotna prilika, ali Ryan Babel je odbijenu loptu poslao tik pored lijeve vratnice.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će odigrati utakmicu kod Poljske i bit će to posljednja utakmica za Duška Bajevića kao izbornika BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close