Baraž u mislima

Reprezentacija otputovala u Liechtenstein

Kao i ostali izbornici prije njega, Milošević se suočio s određenim problemima, otkazima, nedolascima, ozlijeđenim igračima, pa je poslao naknadne pozive.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2023. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentativci BiH su otputovali za Liechtenstein gdje sutra igraju sedmu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Nikad turbulentnije kvalifikacije, nikad manje neizvjesnosti u samom finišu. Treći izbornik je tu, sve što može napraviti do kraja ovog dijela jeste probati izvući što se izvući može, iako realno za očekivati Milošević će vjerojatno kroz četiri utakmice tražiti neki idealan kadar za utakmice baraža.

Kao i ostali izbornici prije njega, Milošević se suočio s određenim problemima, otkazima, nedolascima, ozlijeđenim igračima, pa je poslao naknadne pozive.

"Kalkulacije ne bi trebale biti dozvoljene. Ja sam rekao prije nekoliko dana da ne priznajem prijateljske utakmice kada je u pitanju nacionalni tim. Ove utakmice jesu nama bitne, ne samo priprema za baraž već i zbog koeficijenta BiH i samopouzdanja. Mnogo su bitne. Ja ovo pričam i pravim kontraefekta samom sebi, ali nisam neko tko će se skrivati iza tih stvari i pokušati sklanjati pritisak. On mora postojati jer je to nacionalni tim, tu nema prijateljskih utakmica niti opravdanja. Tu moraju da igraju najbolji odnosno najspremniji u datom momentu i to je to", naglasio je Savo Milošević.

Video: Trening reprezentacije 

Dan prije polaska na put, novinarima se obratio i jedan od trenera u stručnom stožeru, Mario Ivanković. Mario je između ostalog govorio o promjeni formacije

"Uvijek nedostaje vremena kad je okupljanje, ali mislim da smo odradili dosta i da ćemo posljednji glavni trening dočekati spremni.
Ne igramo s tri defenzivca u liniji tako da to sužava krug. Mislim da su svi ovdje zdravi i motivirani da se što bolje pripremimo za baraž. S moje strane, novi sistem s četiri nazad izgleda dobro. Mislim da bolje izgledamo bez obzira na to što ja volim taj sistem s pet nazad."

Ivanković je potvrdio da su kvalifikacije izgubljene, ali ističe da su utakmice bitne kako bi se odredilo tko će igrati baraž.

"Kvalifikacije su realno izgubljene. Jedini cilj je napraviti idealan tim. Kao što znate, mi nemamo pravo na kiks protiv bilo koga i treba dati svoj maksimum. U ove četiri utakmice ne spremamo se za baraž, nego da vidimo koji su to koji će doći do baraža. Već protiv Liechtensteina očekujem maksimalan pristup i pobjedu, a to hoćemo li primiti gol, to je manje bitno", rekao je Ivanković

Video: Mario Ivanković

.

Kopirati
Drag cursor here to close