Izbornik upozorava

Milošević: Momenat za precrtavanje će biti u ožujku

"Ja sam njima rekao prije ovih utakmica, ja sam tu i ja sam tu da biram na osnovu onoga što vidim na terenu. Ne na osnovu priča već na osnovu onoga što vidim na terenu", poručio je Milošević.
Sport / Nogomet | 17. 11. 2023. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Baraž, baraž, baraž. Za baraž se žrtvuje sve. Igrači, izbornici, formacije, rezultati, što sve ne. Sve za uspjeh u baražu, zaboravljajući pritom jednu činjenicu. U ovom trenutku realno ne postoji protivnik protiv kojeg selekcija BiH u bilo kojoj utakmici na bilo kojem stadionu može imati prednost. Bilo kakvu.

Jednostavno je situaciju danas takva, da bi jedna pobjeda u baražu bili podvig, plasman na Euro prava senzacija. Nakon povratka iz Luksemburga, Savo Milošević se obratio novinarima.

"Porazi su uvijek zaista bolni i nikome se ne dopadaju, ali je realnost takva. Ja se nadam da nitko nije pomislio da će ovaj put do baraža i baraž biti lagan. Ako je, kad sam došao, razmišljanje medija bilo da je situacija teška te da se treba fokusirati na baraž, ja zadržavam mogućnost i dalje da zahtjevi koje postavljam pred momke jesu viši od njihovih mogućnosti, ali sam prisiljen da to uradim. Ova utakmica sinoć i susret sa Slovačkom pokazuje tko može, a tko ne može. Ne smijemo imati nijednu dilemu ili zabludu kad dođemo u baraž. Svjesno negdje i riskiram rezultat, ali neke stvari moramo vidjeti. Najmanji je problem napraviti bunker neki, ali od toga nemamo ništa", rekao je Milošević te dodao:

"Rekao sam sinoć nakon utakmice da nije bilo intenziteta trke na utakmici, nije jasno do kraja kada vidim odnos nekih igrača u poređenju s nekim drugim. Iz toga proizilazi dosta stvari na terenu, da koncentracija nije od prve minute na nivou, da primimo gol na postavljenu obranu, a o drugom nemam komentar, to nisu nogometne stvari na koje bih mogao reagirati, preventivno ili u toku igre. Evidentno je kad ova ekipa primi gol onda dodatno psihološki padne i dobijemo tu lančanu reakciju".

Najavio je Milošević promjene za utakmice baraža koje su na rasporedu sljedeće godine u ožujku.

"Momenat za precrtavanje će biti u ožujku, vjerujem da će mnogi biti iznenađeni. Ja sam njima rekao prije ovih utakmica, ja sam tu i ja sam tu da biram na osnovu onoga što vidim na terenu. Ne na osnovu priča već na osnovu onoga što vidim na terenu. Teren je nemilosrdan, pokazuje tko može i tko hoće. Nemam sumnje da hoće svi, ali neki hoće više", završio je Milošević.

Kopirati
Drag cursor here to close