Serie A

Milan slavio kod Udinesea, De Rossi startao pobjedom na klupi Rome

Nogometaši Milana u susretu punom preokreta su u 21. kolu talijanskog prvenstva kao gosti svladali Udinese sa 3-2. Roma pod vodstvom novog trenera, svog legendarnog igrača i bivšeg kapetana Danielea De Rossija, kao domaćin svladala Veronu sa 2-1.
Sport / Nogomet | 20. 01. 2024. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milan je bolju igru u prvih pola sata okrunio vodećim golom Loftus-Cheeka (31), a odmah potom uslijedio je petominutni prekid.

Vratar Milana Maignan izgubio je živce tvrdeći kako ga domaći navijači rasistički vrijeđaju te je odbio ostati na terenu. Ljutito je otišao prema svlačionicama te se vratio tek nakon nagovora suigrača.

Nedugo nakon što je dvoboj nastavljen Samardžić (42) je prekrasnim udarcem poravnao na 1-1 da bi Thauvin (62) sredinom nastavka pogodio za prednost Udinesea od 2-1.

No, domaći nisu izdržali završni pritisak Milana, Jović (83) je uspio pospremiti jedan odbijanac u mrežu za 2-2, da bi Okafor (90+3) iz gužve nakon udarca iz kuta u sudačkoj nadoknadi osigurao pobjedu Milanu.

Sažetak utakmice OVDJE 

Treći Milan sada ima 45 bodova, šest manje od vodećeg gradskog rivala Intera, a četiri manje od drugog Juventusa.

Udinese je ostao 16. sa 18 bodova, koliko ima i 17. Cagliari, a samo bod manje ima 18. Verona koja je u zoni ispadanja.

Ranije u subotu je Roma pod vodstvom novog trenera, svog legendarnog igrača i bivšeg kapetana Danielea De Rossija, kao domaćin svladala Veronu sa 2-1 (2-0).

Roma je dominirala tijekom prvog poluvremena i povela sa 2-0 golovima Lukakua (19) i Pellegrinija (25), ali u nastavku se situacija na travnjaku zakomplicirala. Đurić u 66. minuti nije iskoristio kazneni udarac za goste da bi Folorunsho (76) potom smanjio na 2-1. Ipak, Roma je do kraja dvoboja uspjela sačuvati tri boda.

GOLOVI

Roma je sada sedma na ljestvici s 32 boda. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close