Peđa zna

Mijatović o Cristianu: Ronaldo i Perez su imali kompliciran odnos

Mijatović kaže kako vjeruje da je Ronaldova odluka o odlasku bila samo okončanje jednog procesa, koji je ranije započeo, stalno rastao i ovim potezom kulminirao.
Sport / Nogomet | 31. 07. 2018. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predrag Peđa Mijatović jedan je od onih stranih igrača u Realu koji je ostavio uistinu dubok trag u Kraljevskome klubu.

Govoreći o odlasku Cristiana Ronalda za portugalski sportski list A Bola, Mijatović napominje kako su CR7 i predsjednik Florentino Perez uglavnom imali komplicirane odnose.

"Ne vjerujem da je to bila laka odluka koja je donesena odjednom. Možda je razlog tome čudan odnos između Cristiana i Florentina. Ja ne znam što se točno dogodilo, ali izvana gledano, nema nikakve dvojbe da su među njima postojali ozbiljni problemi", kazao je Mijatović.

Kaže kako vjeruje da je Ronaldova odluka o odlasku bila samo okončanje jednog procesa, koji je ranije započeo, stalno rastao i ovim potezom kulminirao.

U svakom slučaju, bit će ovo prva Perezova sezona u zadnjih devet godina na kormilu Reala bez Cristiana Ronalda. Vrlo brzo će se otkriti nova strategija predsjednika Reala, ali je nedvojbeno da trener Julen Lopetegui ima uzbudljiv zadatak sastaviti snažan tim Reala bez slavnog Portugalca.

Što se tiče bivšeg igrača (od 1996. do 1999. godine) i sportskog direktora Reala (2006. - 2009.), Peđe Mijatovića, vrijedi se podsjetiti kako je on zbog svojih sjajnih igara 1997. godine bio nominiran za nagradu Ballon d'Or.

Konkurencija je te godine bila uistinu paklena. Na kraju je Ronaldo Nazario osvojio Zlatnu loptu s 222 boda, a Mijatović je na drugoj poziciji sakupio 68 bodova.

Ako je to neka utjeha, iza Peđe su ostali Zidane kao treći, potom Dennis Bergkamp, Roberto Carlos, Raúl, Peter Schmeichel, Matthias Sammer, Christian Vieri, Luís Figo, Didier Deschamps, Alessandro Del Piero, Alan Shearer, David Beckham, Ryan Giggs, Rivaldo i neki drugi velikani nogometa s kraja prošlog stoljeća.

Bio je iznimno poznat po igranju u bijelim kopačkama ("mijatovičkama") u kojima je bio prepoznatljiv i iz veće daljine.

Kopirati
Drag cursor here to close