CR7 opet jaše

Ultrasi Stare dame već ljuti na Ronalda: Ne idemo u Veronu!

"Nogomet bi trebao biti narodni sport. Zbog toga nećemo ići na utakmicu u Veroni", poručili su Staroj dami klupski Ultrasi.
Sport / Nogomet | 30. 07. 2018. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon velike pompe koju je Cristiano Ronaldo izazvao svojim prelaskom u Juventus, život portugalske nogometne zvijezde počinje se sve više vrtjeti oko samog travnjaka.

Ronaldo je u nedjelju s obitelji privatnim zrakoplovom sletio u Torino, a danas je na redu bio i prvi trening.

Zanimljivo je kazati kako je u zračnoj luci Caselle na Ronalda čekalo čak sedam terenaca (Jeepova), jer je bilo očito kako s njim, pored Georgine i djece, dolazi i dosta drugih osoba. Jednako tako bilo je i puno onih koji su ga službeno dočekali.

Međutim, sav taj bjelosvjetski pomodarski eho i silna pompa, povezan s ''transferom stoljeća'', mnogima u Italiji se ne dopadaju.

Osim toga, mnogi su fanovi satima čekali novu zvijezdu, ali je Ronaldo praktično bio hermetički izoliran, što je okupljene navijače istinski naljutilo.

Kako i ne bi, htjeli su ga samo vidjeti i pozdraviti, ali je to praktično bilo nemoguće. Odmah nakon dolaska u zračnu luku, Ronaldo se brzo izgubio iza tamnih stakala luksuznog terenca i odvezao se dalje.

Uza sve to, navijačima nije jasno zašto su upravo sada godišnje ulaznice poskupjele za čak 30 posto?!

"Nogomet bi trebao biti narodni sport. Zbog toga nećemo ići na utakmicu u Veroni", poručili su Staroj dami klupski Ultrasi.

Radi se o tome da je Ronaldov premijerni nastup za Juventus moguć upravo protiv Chievo Verone, a talijanski prvak morat će na početku sezone (18. i 19. kolovoza) poći na gostovanje. U drugome kolu Ronaldo će se predstaviti domaćoj publici protiv Lazija.

Pozadina ovog transfera Cristiana Ronalda uistinu je megalomanska novčana svota od 400 milijuna eura, ako se računa odšteta Realu, nogometaševa plaća, porez i honorar menadžeru Jorgeu Mendesu, koji je sve ovo učinio mogućim.

Pošto je Serie A dobila novu zvijezdu za kojom se svi okreću, pokrenula se prava lavina gladi za zaradom. Tako će primjerice novi prvoligaš Parma Calcio za svoju utakmicu s Juventusom (2. studenoga) ulaznice na sjevernoj tribini naplaćivati 187 eura! Ostale utakmice navijači će moći gledati za 25 eura (razlika je, dakle, čak 162 eura!).

Danas u 15 sati Ronaldo će prvi put okušati loptu s kolegama kao što su Dybala, Higuain, Cuadrado, Bentancur i Douglas Costa. Tehnički trener Dolcetti bit će vjerojatno dodatno uzbuđen. Prvi trener Allegri jednako tako.

"Sretan sam što mogu biti trener Ronaldu. On je veliki igrač s međunarodnim iskustvom. Pridonijet će daljnjem napretku Juventusa", izjavio je Massimiliano Allegri (50).

Popularni CR7 će tako prvi put nakon utakmice (poraza) protiv Urugvaja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji biti opet s loptom. U međuvremenu je sređivao stvari s poreznim vlastima u Španjolskoj, papire kod novog poslodavca u Italiji, a ostatak vremena s prijateljicom Georginom provodio na odmoru u Grčkoj i na Ibizi.

''Usput'' je pronašao i vilu za stanovanje, u blizini samog središta Torina (područje Precollina). Detalje bolje i ne spominjati.

Reklo bi se: Odavno nije bilo više novca za manje razreda osnovne škole!

Kad jedna ulaznica poskupi čak 648 posto!

Nevjerojatno zvuči podatak da je Juventus uspio produžiti čak 95 posto od 29 300 godišnjih karata, unatoč novoj cijeni koja je viša za 30 posto. Redovni posjetitelji Juventusovih utakmica jednostavno ne žele propustiti igre Cristiana Ronalda.

Novi prvoligaš Parma Calcio (ranije AC Parma) je za utakmicu protiv Juventusa redovnu cijenu ulaznice povećao za čak 648 posto!

Radi usporedbe, godišnja karta kod Parme košta 190 eura, a za samo jednu utakmicu prilikom gostovanja Juvenusa naplaćivati će 187 eura - dakle, samo tri eura manje. Sve ostale utakmice u Parmi mogu se gledati za 25 eura.

Ako to nije dobar marketing, onda je teško kazati što jest.

Kopirati
Drag cursor here to close