Havarija hrvatskog vratara

Messi, Mbappe i društvo zabili Lilleu pet komada

U derbiju 23. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na gostovanju sa 5-1 deklasirao aktualnog prvaka Lille na čijim vratima je bio hrvatski reprezentativac Ivo Grbić.
Sport / Nogomet | 06. 02. 2022. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sudaru aktualnog i gotovo sigurno novog francuskog prvaka, a gosti iz Pariza su na koncu slavili sa 5-1, premda je moglo biti i uvjerljivije.

Na vratima domaće momčadi branio je hrvatski reprezentativac Ivo Grbić, koji je loše reagirao kod prva dva gola Parižana.

PSG je stigao do prednosti u desetoj minuti nakon velike pogrške hrvatskog vratara. Nuno Mendes je ubacio s lijeve strane, Grbić je uhvatio loptu, no ispala mu je, što je iskoristio Danilo Pereira pogodivši u praznu mrežu za 1-0. Sven Bootman je izjednačio u 28. minuti, no radost domaćih navijača kratko je trajala.

Samo pet minuta kasnije gosti su stigli do nove prednosti. Lionel Messi je ubacio loptu iz kornera, Grbić je pokušao boksati, no promašio je loptu, a Presnel Kimpembe lagano pospremio za 2-1. U 38. minuti je već bilo 3-1, a pogdak je postigao Messi.

U drugom dijelu PSG je postigao još dva gola. U 51. minuti Pereira je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je nekoga pogodila u leđa i malo promijenila smjer završivši iza Grbićvih leđa.

Golijadu je zaključio Kylian Mbappe u 67. minuti fantastičnim golom s ruba kaznenog prostora.

U ranije odigranom susretu Rennes je pobijedio Brest sa 2-0, a kod prvog gola je asistirao hrvatski reprezentativac Lovro Majer.

Reims je sa čak 5:0 pobijedio Bordeaux.

Domaćin je poveo u 40. minuti golom Huga Ekitike, a u nastavku susreta Reims je još četiri puta tresao suparničku mrežu. Strijelci su bili Marshall Munetsi (46, 76), Azor Matusiwa (59) i Wout Faes (62). U očajno izdanje Bordauxa uklopilo se i isključenje Danila Ignatenka u 72. minuti.

Važne bodove u borbi za prvoligaški spas osvojio je i Clermont porazivši Nicu sa 1:0. Pogodak odluke zabio je Elbasan Rashani u 77. minuti.

Identičnim rezultatom Strasbourg je pobijedio Nantes skočivši na četvrto mjesto. Pogodak je postigao Dimitri Lienard u 74. minuti.

Na vrhu ljestvice je PSG sa 56 boda, Marseille na drugom mjestu ima 43 boda, a Nica je treća sa 42 boda.

Zadnja dva mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže St Ettiene sa 18 i Bordeaux sa 20 bodova.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close