Idu ptice selice

Engleski velikan započeo pregovore: Coutinho se vraća na Otok?

Londonski Chelsea navodno razmišlja o varijanti posudbe u kojoj će se oni pobrinuti za njegovu plaću. Frank Lampard spreman je ''mečirati'' Coutinhovu sadašnju plaću u Bayernu, koja iznosi oko 13 milijuna eura godišnje.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2020. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Getty Images /  Philippe Coutinho

Većina sportskih vijesti ovih dana u dubokoj je sjenci pošasti zvane koronavirus. Mnoge prođu ili nezapaženo ili su naprosto ljudima u ovim remenima manje važne.

U četvrtak je tako objavljena vijest kako je Chelsea službeno otvorio pregovore s Barcelonom oko dovođenja brazilskog nogometnog maestra Philippea Coutinha, koji je na Campu Nou zaboravio igrati vrhunski nogomet.

Prošlog je ljeta, nakon dugih i iscrpnih pregovora, Brazilac sredinom kolovoza prešao na posudbu u Bayern München, a ta gaža je Bavarce stajala osam i pol milijuna eura, pretekavši time neke druge velikane u utrci za njim, primjerice Tottenham.

Brazilčev boravak na Allianz Areni bio je više ispod nego na razini očekivanja, a klupski šefovi nekoliko su puta mijenjali stavove, balansirajući između onih da ga žele zadržati i onih koji ga se ipak žele riješiti.

Konačna odluka prevagnula je, čini se, na ovu drugu stranu. Barcelona je za odličnog fantazista platila Liverpoolu 120 milijuna eura plus 38 milijuna u potencijalnim bonusima. Treba pokušati spasiti što se spasiti može.

Nakon Coutinhova povratka s posudbe iz Münchena ovo ljeto Barca će ga sigurno još jednom ponuditi nekome od zainteresiranih.

Londonski Chelsea navodno razmišlja o varijanti posudbe u kojoj će se oni pobrinuti za njegovu plaću. Frank Lampard spreman je ''mečirati'' Coutinhovu sadašnju plaću u Bayernu, koja iznosi oko 13 milijuna eura godišnje.

Coutinho je izrazio želju za povratkom u Premiership, a obustava svih nogometnih aktivnosti uslijed pandemije koronavirusa omogućila je klubovima da na miru sjednu kako bi eventualno realizirali ovaj posao.

Međutim, ima onih koji misle kako bi to bio nepotreban posao za Bluese, a među njima je i raniji svjetski prvak s Francuskom, a danas stručni komentator Frank Leboeuf.

Nekadašnji je središnji branič Chelseaja u javljanju za ESPN izrazio svoje negodovanje glede ovog posla. Ne vidi kako bi se Coutinho uklopio u Lampardov sustav, a sličnog stava su i neki drugi stručnjaci.

Zaključak je da je upitno njegovo samopouzdanje s obzirom na zadnje dvije neuspješne sezone u europskim velikanima te kako Chelsea ima dovoljno kreacije u Mateu Kovačiću i Jorginhu.

Ipak, ugovor na ljeto istječe Coutinhovom sunarodnjaku Willianu, a napusti li on Stamford Bridge, ova posudba bi djelovala kao adekvatna popuna novonastale rupe.

Video: No place for Philippe Coutinho at Frank Lampard’s Chelsea – Frank Leboeuf | ESPN FC
Kopirati
Drag cursor here to close