Inter Miami vrišti od sreće

Messi je generator novca, njegov dolazak u MLS pozdravile su najveće NBA zvijezde

Upravo na primjeru Davida Beckhama Messi je vidio da je ulaganje u klub iz MLS-a prilično dobar poslovni potez. Popularni Becks je za pet godina provedenih u MLS-u zaradio 255 milijuna dolara...
Sport / Nogomet | 08. 06. 2023. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se prije koji dan pojavila priča da će Messi potpisati za Inter Miami pa onda otići na jednogodišnju posudbu u Barcelonu, on je to demantirao. A isto je danas napravio i klub s kojim je osvojio sve što se osvojiti moglo.

"U ponedjeljak, 5. lipnja, Jorge Messi, igračev otac i predstavnik, obznanio je klupskom predsjedniku Joanu Laporti kako je igrač odlučio potpisati za Inter Miami, usprkos tome što je na stolu imao ponudu Barcelone", stoji, između ostalog, u priopćenju Barcelone.

Messi je, ponajviše zbog obiteljskog mira, odlučio otići put SAD-a. S tim da su u njegovoj odluci pomogli i ljudi koji rade za Apple TV te Adidas, podsjeća portal Germanijak.hr.

Argentincu je dobrodošlicu u MLS poželio Kevin Durant, ponajbolji košarkaš današnjice koji je ujedno i manjinski vlasnik Philadelphije Uniona. Osim KD-a, Messijev dolazak također su pozdravili Trae Young, Giannis Antetokounmpo i brojne druge NBA zvijezde.

Svima koji su u sportskom biznisu u SAD-u jasno je da će Messijev dolazak u potpunosti promijeniti MLS. Uostalom, sam podatak da je prošle godine PSG samo od prodaje Messijevih dresova zaradio 130 milijuna dolara, a da su ukupni prihodi 'najbolje stojećeg' kluba u MLS-u LAFC-a bili 116 milijuna dolara, dovoljno sve govori.

Messi bi, prema nekim izvorima, uskoro mogao postati i suvlasnik Inter Miamija, a vodstvo MLS-a, kojem je bilo u velikom interesu da Messi dođe u SAD, mu je ponudilo mogućnost da s vremenom postane vlasnik nekog kluba kad odluči objesiti kopačke o klin.

Upravo na primjeru Davida Beckhama Messi je vidio da je ulaganje u klub iz MLS-a prilično dobar poslovni potez. Popularni Becks je za pet godina provedenih u MLS-u zaradio 255 milijuna dolara, za samo 25 milijuna dolara postao je suvlasnik Inter Miamija, da bi onda s vremenom vrijednost njegovog kluba porasla do 600 milijuna dolara.

Sada, kad je osigurao da dres Intera u skorijoj budućnosti odjene ponajbolji igrač svih vremena, vrijednost Intera popela se na milijardu dolara!

Kopirati
Drag cursor here to close