Zalužio

Mendilibar na klupi Seville i sljedeće sezone

Pobjednik Europske nogometne lige, španjolski prvoligaš Sevilla očekivano je produžio ugovor svom treneru Joseu Luisu Mendilibaru do ljeta sljedeće godine.
Sport / Nogomet | 07. 06. 2023. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Sevilla / Trener Seville s najvažnijim uzdanicama, Rakitićem i Jesusom Navasom

Mendilibar je na klupu Seville stigao 20. ožujka kada se klub nalazio u opasnosti od ispadanja u drugu ligu, no pod njegovim vodstvom Sevilla je u posljednjih 12 kola Primere osvojila 21 bod i stigla do sigurnosti sredine ljestvice, odnosno 12. mjesta.

Još veće je uspjehe imala u Europskoj ligi, jer je izbacila Manchester United u četvrtfinalu, pa Juventus u polufinalu, da bi prije tjedan dana boljim izvođenjem 11-eraca u finalu svladala i Romu te tako po sedmi put u svojoj povijesti osvojila to natjecanje i tako izborila ulazak u Ligu prvaka sljedeće sezone.

"Mendilibar je nadmašio očekivanja i stoga smo se odlučili produžiti suradnju za još jednu godinu", objavila je Sevilla.

Mendilibar je sa 62 godine postao najstariji trener koji je osvojio Europsku ligu.

José Luis Mendilibar Etxebarria rođen je 14. ožujka 1961. godine u baskijskom gradu Zaldibar.

Kao nogometaš igrao je za Bilbao Athletic, CD Logroñés, Sestao Sport Club i SD Lemona.

Kao trener započeo je svoj put u omladinskim kategorijama Athletica Bilbao, a prije Seville trenirao je niz španjolskih klubova, između ostalih Osasunu, Valladolid, Athletic Bilbao, Levante i Eibar.

Kopirati
Drag cursor here to close