Problemi s koronom

Menadžer Brentforda traži odlaganje kola u Engleskoj

"Broj zaraženih koronavirusom raste u svim klubovima Premirship i zbog toga svi imaju probleme. Trebalo bi odložiti cijelo kolo ovog vikenda i Liga kup i to bi svima dalo barem tjedan dana da se raščisti situacija i prekine ovaj lanac", kaže Frank.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2021. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Engleskoj momčadi imaju sve više problema s koronom. Sinoć je svega nekoliko sati prije početka otkazana utakmica između Burnleyja i Watforda. To je treća utakmica koja je posljednjih dana odgođena u Premiershipu zbog koronavirusa, nakon ogleda Tottenham i Brightona, te Manchester Uniteda i Brentforda. Danas se oglasio upravo menadžer Brentforda Thomas Frank koji traži da se jedno, ovo naredno kolo kompletno u Premiershipu odloži zbog sve više zaraženih koronavirusom u klubovima.

"Broj zaraženih koronavirusom raste u svim klubovima Premirship i zbog toga svi imaju probleme. Trebalo bi odložiti cijelo kolo ovog vikenda i Liga kup i to bi svima dalo barem tjedan dana da se raščisti situacija i prekine ovaj lanac. Tako bismo osigurali da se program utakmica na Boxing Day odvija po planu", izjavio je Thomas Frank, dodavši da u njegovu klubu ima 13 slučajeva zaraze.On je dodao da je bio u kontaktu s ljudima iz Premiershipa i ostalim trenerima te da se oni slažu s njegovim stavom.

"Ova omikron varijanta koronavirusa širi se svijetom poput požara i moramo učiniti sve što možemo da bismo se zaštitili. Možemo puno učiniti ako zatvorimo trening-centre na četiri ili pet dana i onda možemo nastaviti raditi", rekao je. Naravno da se Frank dotakao i igrača koji se nisu cijepili.

"To je njihov slobodan izbor, ali je moja preporuka da se cijepe" dodao je Frank.

Jedan od razloga zbog kojih prvenstvo ide svojim tijekom po mišljenju Frankovog kolege, menadžer Leicestera Brendan Rodgers su ugovori oko prava prijenosa utakmica.

"Što se tiče igrača, menadžera i trenera, svi želimo igrati utakmice. Ali u konačnici zdravlje igrača je prioritet.

Ono što je jeste činjenica već po tradiciji prosinac, odnosno kraj godine i početak nove su kalendarski natrpani utakmicama na Otoku. Utorak i srijedu su igrane prvenstvene utakmice, subota i nedjelja donose novih deset utakmica, dok je narednog utorak odnosno srijede na rasporedu Liga Kup.

Kopirati
Drag cursor here to close