Neredi u Ateni

Među izgrednicima u Grčkoj i Hercegovci: Krenuli automobilima iz Mostara

Upit smo poslali i Ministarstvu vanjskih poslova BiH, kao i grčkom Ministarstvu zaštite građana te tamošnjoj policiji, čije očitovanje očekujemo.
Sport / Nogomet | 10. 08. 2023. u 11:24 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među navijačima koji su sudjelovali u izgredima u Grčkoj bilo je nekoliko navijača s područja Čapljine i Mostara, neslužbeno doznaje portal Bljesak.info.

Doznajemo i da su navijači iz Hercegovine unajmili dva automobila u Mostaru s kojima su se zaputili u glavni grad Grčke.

Prema informacijama koje su došle od grčke policije, za sada je službeno objavljeno kako je među stotinjak uhićenih i jedna osoba iz BiH.

No, na upit portala Bljesak.info bh. Veleposlanstvo u Grčkoj nije moglo dati nikakve informacije o sudjelovanju bh. građana u izgredima niti o njihovom uhićenju.

Procedura

Upit smo poslali i Ministarstvu vanjskih poslova BiH, kao i grčkom Ministarstvu zaštite građana te tamošnjoj policiji, čije očitovanje očekujemo.

Kada je u pitanju standardna procedura, iz Ministarstva vanjskih poslova za Bljesak.info su kazali da ukoliko osoba posjeduje dvojno državljanstvo "ima pravo tijekom tog procesuiranja koristiti putovnicu druge države, u ovom slučaju najvjerojatnije putovnicu Republike Hrvatske".

"Također, on je kao državljanin BiH mogao, a i nije morao zatražiti konzularnu pomoć tako da grčki organi, osim ako im nije potrebna neka pomoć ili asistencija, i nisu u obvezi da nas obavijeste. On je, naprotiv, mogao reći da se ne obavještava i to je standardna procedura. Sada je pitanje što je konkretno slučaj kada je ovo u pitanju", kazali su nam iz Ministarstva.

Kaznena prijava protiv 104 osobe

Podsjećamo, grčko javno tužiteljstvo podnijelo je kaznenu prijavu protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, a koji se terete za četiri kaznena djela i sedam prekršaja tijekom krvavog obračuna u Nea Philadelphiji u noći s ponedjeljka na utorak u kojem je smrtno stradao navijač AEK-a.

Kaznena djela s kojima se okrivljenici suočavaju su ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksploziju i posjedovanje eksploziva.

Prekršaji koji im se stavljaju na teret su narušavanje mira, opasne tjelesne ozljede počinjene i u pokušaju, propadanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korištenje oružja i posjedovanje baklji.

Kako još uvijek nije pronađeno oružje kojim je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, progon za kazneno djelo ubojstva nije pripisan nekoj osobi.

Trenutačno se ispituje genetski materijal pronađen u alatima za ubijanje, metalnim predmetima i drvenim palicama, kako bi se pokušalo identificirati počinitelja.

Istrage se odvijaju u tri pravca, a vlasti su zaplijenile sve mobitele uhićenih i pregledavaju ih radi mogućih dokaza.

7 Boysa izbodeno, nije im pružena adekvatna liječnička pomoć

No, novi detalji cure oko istrage u Ateni gdje se na kraju ispostavilo kako 7 pripadnika Bad Blue Boysa ima ubodne rane, a najmanje dvojica su pogođeni signalnom raketom, a kako pišu hrvatski mediji, nije im pružena adekvatna liječnička pomoć.

Problem, kako pišu, nije samo s policijom.

Naime, navijači već nekoliko dana bezuspješno pokušavaju dobiti hrvatski konzulat u Grčkoj, ali im se odmah spušta slušalica.

Kopirati
Drag cursor here to close