Tragičan sukob

Evo što je sve grčka policija pronašla na mjestu sukoba

"Policija je oko 22:55 dobila informaciju da se u Ateni pojavilo nekoliko automobila s hrvatskim tablicima koje su označene kao potencijalno opasne".
Sport / Nogomet | 09. 08. 2023. u 19:43 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčka policija oglasila se i objavila kako je točno tekao sukob u Ateni i što je sve pronađeno na mjestu na kojem je stradao navijač AEK-a.

"Policija je oko 22:55 dobila informaciju da se u Ateni pojavilo nekoliko automobila s hrvatskim tablicima koje su označene kao potencijalno opasne. Navijači su vozila napustili na željezničkom kolodvoru i tamo se počeli okupljati, a ubrzo su s kolodvora stigli i navijači AEK-a", pišu Grci i dodaju:

"Odmah nakon toga izbio je brutalan sukob. Obje strane su bacale baklje i koristile sve vrste oružja koje su im bile dostupne. Policijske snage su uspjele brzo reagirati i prekinuti sukob te rastjerati većinu navijača, a trojica su odmah uhićena. Nedugo nakon tučnjave policija je uhitila još jednu osobu, od ranije poznatu kao pripadnika navijačke skupine koja podržava grčki Panathinaikos".

"Na licu mjesta su nađeni krvavi dijelovi odjeće, prazne staklene boce, dva noža s oštricama od osam i devet centimetara, a na jednom je bilo i tragova krvi. Osim toga, pronađena je letva kroz koju su zabijeni čavli kako bi se koristila kao oružje. Ona je također bila krvava, kao i još jedan komad drveta koji je pronađen. Također su pronađena jedna željezna cijev od 180 centimetara i jedan kamen s tragovima koji izgledaju kao krv", kazali su iz policije.

Podsjećamo, u noći s ponedjeljka na utorak u Ateni je u navijačkim neredima ubijen navijač AEK-a. U sukobu su sudjelovali Bad Blue Boysi s pristalicama Panathinaikosa protiv navijača AEK-a.

UEFA je nakon tragedije odgodila utakmicu pa će hrvatski prvak sljedećeg tjedna na teren. Prva utakmica se igra 15. kolovoza u Zagrebu od 20 sati, a uzvratni meč na rasporedu je tri dana poslije.

No, situacija u Grčkoj se ne smiruje, barem kada su potencijalni navijački sukobi u pitanju.

Tako već neko vrijeme nakon sukoba internetom kruže pozivi navijača AEK-a na osvetu i na skup u srijedu prije utakmice između Panathinaikosa i Marseillea kako bi se osvetili svojim vječitim rivalima i pomoćnicima Bad Blue Boysa.

Kopirati
Drag cursor here to close