Liga prvaka

Vraćaju se najbolji: PSG protiv Real Madrida; City u Lisabonu

Drugi put u povijesti u četvrtfinalu će se susresti PSG i Real Madrid. U sezoni 2017./2018. Kraljevski klub izbacio je Parižane na putu do osvajanja naslova. Manchester City igra protiv lisabonskog Sportinga.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2022. u 14:03 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od dva mjeseca pauze nastavlja se nogometna Liga prvaka. Večerašnjim susretima osmine finala u elitnom klupskom natjecanju kreće nokaut faza.

Drugi put u povijesti u četvrtfinalu će se susresti PSG i Real Madrid. U sezoni 2017./2018. Kraljevski klub izbacio je Parižane na putu do osvajanja naslova.

U ovom ogledu PSG ima na raspolaganju neke od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, a Messiju i Mbapeu na travnjaku će se ponovno pridružiti Neymar.

Brazilski nogometaš potpuno se oporavio od ozljede lijevog gležnja i njegov klub službeno je obznanio da će biti u momčadi. No, jasnog favorita nema, naglasio je trener pariške momčadi Pochettino:

"Mislim da je ovo utakmica koja bi mogla biti i finale Lige prvaka. Zbog imena dviju momčadi, zbog igrača i kvalitete. PSG čeka ovu titulu već više od 50 godina. Mislim da joj se imamo pravo nadati zbog svih napora koje je klub uložio ovo ljeto da izgradi momčad sposobnu za ostvarenje tog dugo očekivanog sna".

"Imamo jako puno samopouzdanja, očekuje nas teška borba s veoma snažnim protivnikom. Kao i mi, PSG želi osvojiti ovo natjecanje. Za nas je ovo važno poput finala i nitko zbog toga ne bi trebao biti iznenađen. Želimo ih pobijediti kako bismo bili bliže osvajanju naslova", rekao je trener Reala Carlo Ancelotti.

Na teren izlaze večeras i nogometaši Sportinga protiv još jednog od favorita ovog natjecanja Manchester Cityja.

Trener Cityja Pep Guardiola nahvalio je momčad iz Lisabona:

"Portugal je uvijek imao nevjerojatnu konkurentnu ligu. Prošle sezone smo se borili protiv Porta i shvatili smo koliko su jaki oni i druge momčadi. Ono što sam vidio od Sportinga je zajedništvo. Prošli su grupnu fazu protiv Ajaxa i Dortmunda, gledajući ih nedavno, bio sam impresioniran koliko su dobri".

Ova dva tima u odličnoj su formi. City ne zna za poraz više od dva mjeseca, vodeći su u Premier ligi i igraju zaista uvjerljivo, Sporting drži drugo mjesto u portugalskom prvenstvu, u posljednjih pet utakmica imaju četiri pobjede i remi protiv vodećeg Porta.

Srijeda donosi susret Salzburga i Bayerna te dvoboj velikana Intera i Liverpoola

Kopirati
Drag cursor here to close