Dogovoren prekid suradnje

Mauricio Pochettino napušta PSG

PSG razmišlja o idućem treneru, a među potencijalnim imenima spominje se Christophe Galtier iz Nice. Podsjetimo, francuskog prvaka napustio je i sportski direktor Leonardo. Naslijedio ga je Luis Campos, koji će imati ulogu savjetnika.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2022. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako prenose mediji u Francuskoj. Mauricio Pochettino i čelnici PSG su postigli načelan dogovor o prekidu suradnje. Godinu dana prije isteka ugovora. Argentinac je na klupi PSG 18.mjeseci ali očito sa klubom nije napravio ono što se od njega očekivalo, bez obzira na osvojeni naslov prvaka.Navodno, uprava kluba se odlučila na ovaj potez kao dio planiranih promjena za sljedeću sezonu.

Prema posljednjim infomacijama, Pochettino će kao otpremninu dobiti 15 milijuna eura što je visina ugovora za posljednju godinu. Zajednom sa Mauricijom, momčad napuštaju članovi njegovog stručnog stožera Miguel D'Agostino, Jesus Perez, Toni Jimenez i njegov sin Sebastiano Pochettino. Kao zamjena jedno vrijeme se spominjao Zinedine Zidane, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Argentinac je na klupi PSG zamijenio Nijemca Thomasa Tuchela koji je 24. prosinca dobio otkaz.Tuchel je u PSG stigao 2018. godine. 

Athletic piše da je došlo do sporazumnog raskida nakon 18 mjeseci suradnje iako je Pochettino imao ugovor do 2023. godine. Argentinac je prošlo ljeto bio želja Real Madrida i Tottenhama, no ostao je, pokazat će se, još godinu dana u Parizu. Iako je klub doveo Lea Messija, Georginija Wijnalduma, Achrafa Hakimija, Sergija Ramosa, Gianluigija Donnarummu i Nuna Mendesa, nije uspio doći do trofeja u Ligi prvaka.

Osim toga, Pochettino je propustio preuzeti Manchester United, s kojim ga se povezivalo. Na to je mjesto došao Erik Ten Hag. PSG razmišlja o idućem treneru, a među potencijalnim imenima spominje se Christophe Galtier iz Nice. Podsjetimo, francuskog prvaka napustio je i sportski direktor Leonardo. Naslijedio ga je Luis Campos, koji će imati ulogu savjetnika.

Kopirati
Drag cursor here to close