Nakon poraza Bayerna

Matthäus: Kane nije trebao ulaziti u igru

"Tuchel je u 64. minuti ubacio u igru svoju zvijezdu od 100 milijuna eura kod rezultata 0:2. Mislim da je pogriješio. U tom trenutku nikad ne bih Kanea uveo u igru", naglasio je Lothar.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2023. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lothar Matthäus je iskoristio prvi poraz Bayerna na otvaranju sezone kako bi krizirao potez trener Thomasa Tuchela koji odlučio uvesti u igru Harryja Kanea.

"Žao mi je Harryja Kanea. On vjerojatno misli da nismo trenirali četiri tjedna. Ovo što smo pokazali nema veze s onim što smo radili i što želimo. Ovo je gorak poraz, žao mi je. Trenutno nemam rješenja. Zaprepašten sam i ekstremno razočaran. Ovo je alarmantno. Tuchel je u 64. minuti ubacio u igru svoju zvijezdu od 100 milijuna eura kod rezultata 0:2. Mislim da je pogriješio. U tom trenutku nikad ne bih Kanea uveo u igru. Nakon čitavog cirkusa s potpisivanjem trebalo se pričekati s promocijom, eventualno je mogao prije utakmice biti predstavljen navijačima, a onda je trebao sjesti u svečanu ložu.

"Po meni, ovakav debi Kanea je greška. Bilo je previše galame, let do Muenchena, hitni liječnički pregled i potpis usred noći. Definitivno loša ideja'', rekao je svjetski prvak iz 1990. pa dodao:

"Generalno gledano, to je odličan posao. Kane spada u pet najboljih napadača današnjice. Morat će se naviknuti na Bundesligu, ali sigurno je da će zabijati puno golova. Međutim, cijela halabuka oko njegova dolaska nije ono što karakterizira Bayern i njegov način rada i poslovanja. Ne mogu se sjetiti da je itko ikad tako namagarčio Bayern. Ranije bi to izgledalo otprilike ovako: 'Hoćemo vašeg igrača, dajemo vam 80 milijuna eura. Imate sedam dana za odgovor. Ne dogodi li se išta, Bayern je uvijek imao opciju B. Ovo s Kaneom je predugo trajalo, ali u redu, sad je tu, a i cijena je prihvatljiva s obzirom na današnje vrijeme", istakao je Matthäus

Kopirati
Drag cursor here to close